Gündogan tyst om Barcelona-besöket

Dortmund-mittfältaren svarar inte på frågor om Barcelona

Ilkay Gündogan har ryktats till många olika klubbar efter att han valt att inte förlänga sitt kontrakt med Borussia Dortmund. Nu har han synts till i Barcelona inför en eventuell övergång.

Det står redan klart att Ilkay Gündogan, 24, lämnar Borussia Dortmund. I slutet av april bekräftade klubben att den tyske landslagsmittfältaren bestämt sig för att inte förlänga sitt nuvarande kontrakt, som löper ut i juni 2016. Därmed är det bara en tidsfråga innan Gündogan lämnar Bundesliga-sjuan, som gjort en fantastisk uppryckning efter vinteruppehållet där det såg ut som att de skulle kriga för att undvika nedflyttning. Nu har de i stället chansen att kvala in till nästa säsong av Europa League.

Vill inte uttala sig om besöket i Katalonien

Manchester United har varit ledande i jakten på den förre Nürnberg-spelaren, men flera andra klubbar har också visat sitt intresse för 24-åringen med nio A-landskamper för Tyskland på meritlistan. Framför allt har det handlat om klubbar i England och Spanien. Nu har det kommit fram uppgifter från tyska Bild om att Gündogan ska ha varit på plats i Barcelona under måndagen inför en eventuell övergång till den katalanska storklubben, men tysken vill inte svara på några frågor om besöket och hans enda kommentar till ryktena är ”inga kommentarer”.

Det är fortfarande oklart huruvida den tyske landslagsmittfältaren lämnar Dortmund redan i sommar eller om det dröjer ytterligare. Möjligheten finns fortfarande att han lämnar på en fri transfer sommaren 2016, men klubben lär inte vilja släppa ännu en nyckelspelare gratis efter det som hände med Robert Lewandowski. Därför är det troligt att Gündogan lämnar antingen till sommaren eller i januari 2016. Enligt Football Espana har tysken ett marknadsvärde på €20 miljoner (motsvarande cirka 190 miljoner kronor) och det är förmodligen så mycket som kommer krävas för den klubb som vill köpa loss honom.

Mundo Deportivo rapporterar att Barcelona i allra högsta grad är intresserade av att värva Ilkay Gündogan, vilket spär på ryktena om en övergång till de spanska ligaledarna och Champions League-finalisterna ännu mer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply