”En flytt vore perfekt för Hummels”

Mats Hummels vara eller icke vara i Borussia Dortmund förblir en oviss fråga. Under de senaste månaderna har han ryktats vara på väg till flera storklubbar efter en minst sagt svag säsong för BVB. En flytt som vore perfekt vid denna tidpunkt, menar Franz Beckenbauer.

Borussia Dortmund har haft det slitsamt i Bundesliga den här säsongen. I helgen föll man tungt hemma mot ärkerivalen Bayern München med 1-0 och placerar sig för närvarande på en tiondeplats. Flyttrykten kring lagkaptenen Mats Hummels har därför ständigt eskalerat i tysk media och det har länge sett ut som att 26-åringen kommer att lämna Tyskland för ett nytt äventyr i utlandet till sommaren.

Manchester United har tidigare nämnts som en het kandidat till mittbackens underskrift. Och frågar man den tyske legendaren Franz Beckenbauer så är det hög tid för Hummels att lämna Dortmund.

– Han är 26, det vore perfekt för honom att flytta till England nu. Jag kan förstå hans tänkande väl, säger den forne Bayern-spelaren till Bild.

I förra veckan öppnade Dortmund för försäljning av sin viktige försvarspjäs och spelaren har själv uttryckt att han kommer att se över sina alternativ efter säsongen.

Mats Hummels kontrakt med de svartgula sträcker sig fram tills 2017.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply