Cavani allt närmare Atlético Madrid?

Efter uruguayanens senaste uttalanden känns en flytt allt närmare till hands för anfallaren.

Paris Saint-Germains anfallare Edinson Cavani glider allt längre ifrån den franska huvudstadsklubben. Den före detta Napoli-spelaren har inte haft något lyckad tid i PSG då han petats från den centrala anfallsplatsen av Zlatan Ibrahimovic.

Efter gårdagens match mellan Marseille och Paris Saint-Germain uttalade sig spelaren om läget i PSG och om framtiden.

– ”För tillfället är jag fullt fokuserad på den pågående säsongen och att göra det bästa för klubben som betalar min lön. Jag är lycklig i Paris men i fotboll vet man aldrig vad som händer i framtiden” säger anfallaren efter att han vunnit Le Classique.

Atlético Madrid intresserade

En möjlig destination för Edinson Cavani är den spanska huvudstadsklubben Atlético Madrid. Enligt rapporter från Spanien sägs klubbens tränare Diego Pablo Simeone gilla anfallaren väldigt mycket och ser honom som en potentiell nyckelspelare inför nästa säsong.

Enligt flera medier i Spanien ska Simeone ha samtalat flertalet gånger med Cavani per telefon för att övertyga spelaren att lämna PSG för spel i Atlético. Hos Los Colchoneros finns tidigare även Diego Godín som även han spelar i Uruguays landslag. Godín sägs vara en nära vän till Cavani och mittbacken sägs ha använts som en del av strategin för att locka Cavani till klubben.

För att köpa loss Cavani är Atlético Madrid tvungna att sälja. Under vinteruppehåller kom rapporter från England som tydde på att Manchester City ska ha lagt ett bud på Mario Mandzukic värt 42 miljoner euro vilket får ses som ett väldigt högt bud. Atlético sägs erbjuda PSG 47 miljoner euro för spelaren och skulle det krävas kan man även komma att sälja Arda Turan, dock är det sistnämna endast spekulationer.

Cavani har gjort 18 mål på 35 matcher denna säsong i alla klubblagsturneringar. Spelarens kontrakt går ut 30 juni 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply