Tyskland gjorde sitt jobb mot Färöarna

Det var en väntad matchbild där Tyskland hade dryga 70 procent av bollinnehavet och skapade mängder av chanser. Gunnar Nielsen, tidigare målvakt i Man City, storspelade och höll nere siffrorna som till slut blev 3-0.

Mario Götze gjorde 1-0 i Hannover efter en knapp halvtimme spelad när han dribblade in från vänsterkanten i straffområdet och sköt, rätt långsamt, in bollen otagbart i bortre hörnet. Det kunde mycket väl ha blivit både två, tre och fyra mål innan tvåan kom för Tyskland.

Mesut Özil skulle göra mål nummer två när Tyskland kontrade. Özil satte bollen till kanten mot Müller som sedan slog ett inlägg tillbaks till Özil som enkelt bredsidade in bollen från ca 10 meter. 17 minuter senare, i den 71:a minuten skulle Özil utöka ledningen. Reus fick bollen drygt 30 meter från mål när han passade fram Özil som gled förbi backarna och placerade enkelt in trean.

Det kunde ha blivit många fler mål för Tyskland men spelmässigt en bra insats och en bra start poängmässigt för Löws mannar.

Färöarna har ingen match nästa vecka när Tyskland åker till Österrike i första derbyt i gruppen som Sverige går in i på tisdag.