Pressat Holland vann mot Turkiet

VM-kvalet påbörjades på fredagskvällen för de regerande VM-finalisterna Holland, när Turkiet var på besök. Det var inte oväntat att Holland tog ledningen på Amsterdam Arena, när Robin van persie efter 16 minuters spel visade sin målförmåga och nickade in 1-0 bakom den turkiske målvakten.

Efter Hollands ledningsmål spelade dock Turkiet upp sig märkbart och hotade ett flertal gånger framåt. Arda Turan fick ett kalasläge med 20 minuter spelade av matchen, när han snodde bollen från Willems och kom fri med den holländske målvakten Krul. Avslutet gick dock precis utanför den bortre stolpen och Holland försvarade sin uddamålsledning halvleken ut trots bland annat avslut i överliggaren från gästerna.

I den andra halvleken fortsätter Turkiet att hota framåt, där Altintop til ett fräckt avslut tio minuter in i andra halvleken. Målvakten Krul tog dock avslutet, även om han behövde sträcka ut ordentligt för att parera avslutet. Turkiet försökte lyfta upp och få till en kvittering, men Holland försvarade sig bra. Holland punkterade matchen på tilläggstid när Narsingh spelades fram till ett friläge. Ensam med målvakten chippade han in den in vid den bortre stolpen.

En skön vinst för Holland som därmed bröt en tung förlustsvit, när slutresultatet skrevs till 2-0 på Amsterdam Arena.