Bulgarien och Italien kryssade i Sofia

Det var dags för den andra matchen i VM-Kvalgrupp nummer 2. Bulgarien skulle ställas mot Italien i Sofia. Italienarna förväntade sig ta hem tre poäng, det skulle bli mycket svårare än många trodde.

Bulgarien tog tag i matchen direkt, trots bollinnehav från hemmalagets sida lyckades bulgarerna inte riktigt trycka in ledningsmålet som skulle frälsa hela Bulgarien. Det dröjde till matchminut 30, då Manolev visade vägen för Bulgarien och 1-0 var ett faktum.

Italienarna var nu tvunget att pressa in ett kvitteringsmål vilket skulle ge utdelning 6 minuter senare. Pablo Osvaldo, Roma-anfallaren skulle inte bara göra ett utan två mål. Vilket innebar 1-2 till gästerna som också skulle hålla halvleken ut.

Inför andra halvlek var Bulgarien tvungna att ta tag i matchen för att kunna knipa alla pinnar. Trots det hade Bulgarien mer boll och försökte skapa ett spel medan italienarna låg bra i sina positioner och bara gick för kontringar. Bulgarerna lyckades inte skapa något tack vare italienarnas positionsspel.

I andra halvlek fick Bulgarien trots allt sin utdelning, 2-2 vilket chockade Italien. Milanov satte kvitteringen.
Italienarna försökte förgäves få in ett ledningsmål, men det resulterade inget.

2-2 fick det bli i Sofia, där båda lagen kunde vinna matchen bara om något utav lagen hade vart mer kliniska i sina avslut.