TV: Atlético slog ut Sevilla – derby väntar i final

Efter 2-1 i Atléticos favor i den första matchen i dubbelmötet möttes lagen igen på Sevillas hemmaplan, Ramon Sanchez Pizjuan.

Atlético började bäst och man tog ledningen redan efter fem minuter då Diego Costa gav Madridlaget Ledningen. 2-0 kom efter dryga halvtimmen då Radamel Falcao utökade ledningen.

Sevilla skulle dock komma att reducera innan halvlek genom Jesus Navas som med en riktigt vacker placering i bortre hörnet.

I andra halvlek fick Sevilla både Gary Medel och Kondogbia utvisade och det hjälpte inte att Rakitic kvitterade till 2-2 (totalt 4-3) då det endast återstod ynka minuter kvar.

Atlético kommer att få möta stadsrivalen Real Madrid i finalen. Finalen har tänkt att spelas den 18 maj men är fortfarande uppe för diskussion då man planerar att flytta den på grund av Melodifestivalen. Spelplatsen är inte heller bestämd.