Galatasaray jagar Norrköpings Sebastian Andersson

Sebastian Andersson

Anfallaren ryktas lämna Allsvenskan

Sebastian Anderssons tid i IFK Norrköping kan vara över. Anfallaren är på väg till Galatasaray, skriver Fotbolltransfers.

Johan Elmander spelade för Galatasaray mellan 2011 och 2014. Han gjorde 16 mål för klubben. Nu ryktas det att en till svensk anfallare kan flytta till den turkiska storklubben. Galtasaray vill värva Sebastian Andersson från IFK Norrköping, enligt Fotbolltransfers.

Det talas om att den turkiska klubben ser Andersson som en potentiell ersättare till Lukas PodolskiPodolski har uppgetts lämna Galatasaray för att flytta till Guangzhou Evergrande Kina. Det kan alltså bli en Andersson som fyller platsen som tysken lämnar efter sig vid en eventuell transfer.

Förnekar

Den 25-åriga svensken nekar dock till att han skulle vara på väg till Galatasaray.

– Jag har inte hört ett ljud om det (en flytt till Galatasaray). Däremot fick jag en massa mail av turkar om det igår, säger Andersson till Fotbollskanalen.

– Jag trivs jättebra i Norrköping, så en flytt är inget jag stressar om.

Anlände 2016

Andersson lämnade Djurgården för att flytta till Norrköping i mars 2016. Efter mindre än ett år kan han vara på väg mot en ny flytt.

Väljer Andersson att lämna Allsvenskan för Turkiet blir han ännu en svensk som flyttar från hemlandet. I veckan blev det klart att Jordan Larsson går till NEC Nijmegen.

Dessutom har en svensk spelare bytt klubb. Carlos Strandberg har flyttat från CSKA Moskva till Club Brügge.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply