Lista: 5 nykomlingar som överraskade alla och blev mästare

Lista: Fem nykomlingar som överraskade alla och blev mästare

Fem nykomlingar som överraskade alla och blev mästare

RB Leipzig är nykomlingar i Bundesliga den här säsongen. Trots det ligger klubben tvåa i tabellen, endast tre poäng bakom ledande Bayern München. Om Leipzig fortsätter på samma sätt kan Emil Forsberg och hans lagkamrater vinna den tyska ligan som nykomlingar.

Att nykomlingar vinner den högsta serien är väldigt ovanligt. Men det har hänt. I historien av Europas fotbollsligor finns det flera exempel. Bland annat har det hänt i SverigeEnglandTyskland och Frankrike.

Med tanke på Leipzigs framfart i Bundesliga har vi på Silly Season Sverige valt att lista fem klubbar som gjort en liknande resa. Det här är fem nykomlingar som överraskade alla och blev mästare.

Fem europeiska nykomlingar som blev mästare

Vid tidigare tillfällen har vi på Silly Season Sverige gjort listor om exempelvis de lyxigaste arenorna i världentio spelare att hålla ögonen på inför 2017 och de fem snyggaste Premier League-målen den här säsongen. Innan ni läser de listorna ska vi först gå igenom fem nykomlingar som blev mästare.

Se även: 5 mästarlag som åkte ut säsongen efter

1. Östers IF 1968

Östers IF 1968

1968 var Öster och Åtvidaberg nykomlingar i Allsvenskan. De sistnämnda hade en godkänd säsong och slutade sjua. För Öster gick det ännu bättre. Man hamnade på samma poäng som Malmö FFIFK Norrköping och Djurgården, men blev svenska mästare på grund av bäst målskillnad.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply