Officiellt: IFK Norrköping värvar Sebastian Andersson

Regerande mästarna värvar från Djurgården

Sebastian Andersson byter klubb från Djurgården till IFK Norrköping. Spelaren presenterades idag av östgötaklubben på en presskonferens.

IFK Norrköping skrällde rejält och vann Allsvenskan i fjol, mycket tack vare sina formstarka anfallare Chrsitoffer Nyman, skyttekungen Emir Kujovic och Alhaji Kamara. Klubben skakades dock av beskedet om den sistnämndes hjärtproblem som kommer att hålla honom borta hela den kommande säsongen. Som ersättare har man gjort klart med Djurgårdens anfallare Sebastian Andersson.

– Vi har sökt en ny forward ett tag, sedan vi fick det tråkiga beskedet om Alhaji Kamara. Vi har inte jagat eller varit stressade men har utgått från och räknat med att vi behöver fyra forwards i truppen, säger IFK:s manager Janne Andersson till hemsidan och fortsätter:

– Vi har tittat brett och har alltid en beredskap. Sebastian är en dokumenterat bra målskytt och är van vid att spela i ett tvåmannaanfall från tiden i Djurgården. Han har egenskaper som passar in i hur vi vill spela och vi tror att det finns en utvecklingspotential. Hoppas att han kan ta ytterligare steg i vår miljö.

Sebastian Andersson är glad över sitt klubbyte.

– Kul att vara här i en klubb som IFK Norrköping som gick väldigt bra förra året. Spelade bra fotboll och vann Allsvenskan rättvist. Det känns väldigt kul, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Förhoppningen är väl att fortsätta med samma spel och fokusera på prestationen. Inte tänka att man ska försvara någon titel utan köra på och spela som IFK gjorde förra året. Då kommer det nog gå väldigt bra.

24-åringen har skrivit på för tre år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply