Tung förlust för Marseille

Den svenske landslagsanfallaren Ola Toivonen tvingades kasta in handduken strax innan Rennes bortamatch mot ligasexorna Marseille på grund av en fotskada. Trots detta lyckades Rennes ta en lite överraskande seger med 0-1 på Stade Vélodrome.

En genomblöt plan gjorde livet surt för två lag som gick in i matchen med lågt självförtroende (båda lagen hade bara en vinst på de fem senaste inför avspark). Marseilles bästa chans i första halvlek kom halvvägs in när Benoît Cheyrou testade gästernas målvakt Benoît Costil med en riktig projektil, men Costil gjorde det bra som lyckades rädda.

Abdoulaye Doucouré hade gästernas bästa chans i den första halvleken när den franske U21-landslagsmannen sköt strax över ribban i bra läge. Doucouré skulle dock revanschera sig i den 76:e minuten när Rennes ställde om snabbt efter en misslyckad Marseille-frispark. Nelson Olivieira hittade fram till Doucouré som avslutade säkert med ett skott intill den närmsta stolpen.

Därefter var det dags för målvakten Costil att visa sina färdigheter och säkra tre poäng till sitt Rennes. Först fick han se Mathieu Valbuena nicka ett inlägg från André Ayew centimeter utanför stolpen. Sedan stod han för en helt avgörande räddning långt in på tilläggstid när han slängde sig åt fel håll men lyckades rädda med fötterna på Valbuenas avslut.

Tack vare vinsten skaffade sig Rennes lite andrum ner till strecket. Just nu ligger de sex poäng ovanför säker mark på en femtonde plats medan Marseille ligger kvar på sjätteplatsen, med tre poäng upp till fjärdeplatsen som ger kval till Europa League.