Rooney tvåmålsskytt när United vann komfortabelt

Manchester United reste till östra London och Upton Park för att ta sig an West Ham på lördagskvällen. Ett Hammers som är på uppåtgående, trots förlusten i Stoke förra helgen. United, som ville spinna vidare på 3-0-segern mot Olympiakos i veckan tvingades att klara sig utan Robin van Persie. Holländaren beräknas bli borta 4-6 veckor med en knäskada.

Det var, som ofta god stämning på Upton Park när spelarna entrade planen. Matchens första möjlighet gick dock till bortalaget när Fellaini nådde högst på ett inspel men Carroll stod på rätt ställe och kunde rensa undan vad som annars hade varit ett ledningsmål för bortalaget.

Ett ledningsmål skulle dock inte dröja för i en 8:e minuten svarade Wayne Rooney för ett av säsongens absolut snyggaste mål. Engelsmannen drog till med en halvvolley från halva planen som seglade över Adrian i West Ham-målet. Sanslös strut av Untied-stjärnan.

Efter målet hade hemmalaget en bra period och Andy Carroll hotade två gånger om men utan att hitta nätet. I den 33:e minuten ville Nolan ha straff i en situation med Fletcher, istället för straff kunde United kontra och göra 0-2 efter att Mark Noble rensat Ashley Youngs inspel rakt på Rooney som gjorde sitt andra för kvällen.

Den andra halvleken fortsatte på samma vis som den första. West Ham sökte mycket långa bollar på Carroll och Nolan utan hitta dem heta målchanserna. United däremot tycktes ha god kontroll på händelserna samtidigt som det kändes farligt när dem stack upp. Segern var ohotad och det var närmare 0-3 än ett Hammers-mål.

Detta innebär att United tar sin tredje raka bortaseger i ligan och kliver upp på 51 poäng. West Hams läge är fortsatt prikärt och man får kämpa för att klara ett nytt kontrakt.