Yaya Touré huvudperson i City-kross

Manchester City tog med, enkelhet, tre poäng mot tabelljumbon, Fulham, efter en 4-0-seger och är fortfarande med i titelracet.

Det är ingen enkel uppgift att åka till Etihad Stadium om man heter Fulham och de så väldigt hemmastarka, Manchester City, visade ingen medkänsla när de totalt körde över London-klubben. De ljusblå sparade inte på krafterna utan körde på direkt från matchstart vilket i den 26:e minuten resulterade i en straffspark till hemmalaget och gult kort till Fernando Amorebieta. Yaya Touré klev fram och 1-0 var ett faktum. City väntade ut ett defensivt lagt Fulham ett bra tag tills nästa mål skulle komma men efter ett galant anfall blev David Silva nersparkad i straffområdet av Fernando Amorebieta och den venezuelanske landslagsmannen fick se sitt andra gula och givetvis också det röda. Ännu en gång stegade Yaya Touré fram och satte säkert 2-0 till City, vilket också blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek startade precis likadant som första och Fulham ska vara glada att det inte rullade iväg längre än vad det gjorde. I den 65:e minuten var det återigen dags för Yaya Touré att skrivas upp i protokollet efter ett magnifikt avslut, fem meter utanför straffområdet på en frisparksvariant och ivorianen kunde fira sitt tredje mål för dagen.

Fulham började sakta komma in lite mer i matchen och visade med  några halvchanser att de inte gett upp än, men mer än så blev det inte för London-laget. Manchester City gjorde, genom Fernandinho, 4-0 i den 84:e minuten och 5-0 genom Martin Demichelis vilket också skrevs som slutresultat.

Manchester City klättrar, med segern, förbi Arsenal och upp på en tredjeplats sex poäng efter Chelsea med tre matcher mindre spelade.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply