Tung förlust för ett uddlöst Helsingborg

Nej, det ser inte ut att bli ett svenskt lag i Champions League-gruppspelet den här säsongen heller. Helsingborg fick en mardrömsstart på playoff-matchen mot gästande Celtic, som tog ledningen efter endast två minuters spel. Ett inlägg från vänster möttes på volley av Kris Common, vars avslut gick in kliniskt i mål.

Helsingborg lyfte sig dock i matchen och var det betydligt bättre laget, där man också skapade en hel del chansen. Sörum kom fri ett antal gånger, efter att bland annat Celtics försvar slarvat, men kylan fanns inte där idag. Och när Mahlangu slarvade bort ett friläge från mittcirkeln förstod man nästan att det inte skulle bli skånsk vinst på tisdagskvällen.

I den andra halvleken tryckte Helsingborg på, men det var Celtic som var farligast. Och slutligen kom också 0-2 för gästande skottarna när Samaras nickade in en hörna vid den bortre stolpen. Pär Hansson förflyttade sig snabbt, men han inte stoppa avslutet från den omarkerade greken. I slutet försökte Helsingborg få till någon reducering, men det var Celtic som hade bollen i virket.

Matchen slutade 0-2 till Celtic, som nu har ett kanonläge inför returen i Glasgow.