Mönchengladbachs tunga förlust i Europa

Mönchengladbach: ter Stegen, Jantschke, Stranzl, Dominguez, Daems, Arango, Xhaka, Nordtveit, Ring, de Camargo, de Jong.

Dynamo Kiev: Koval, Silva, Betao, Mikhalik, Taiwo, Ninkovic, Kranjcar, Veloso, Garmmash, Yarmolenko, Ideye.

Ett hoppfullt, mycket talangfullt Mönchengladbach, kom till CL-kvalet med bra självförtroende, men ett tufft motstånd. Dynamo Kiev har förstärkt i sommar med Taye Taiwo, Miguel Veloso och Niko Kranjcar samt en stor del internationell rutin ifrån Champions League.

Det var finländaren Alexander Ring som gav Gladbach ledningen i minut 13. Det dröjde bara 15 minuter innan Mikhalik kunde kvittera för Dynamo. 1-1 och en mycket trevlig matchbild. Endast tio minuter efter 1-1 tod Dynamo ledningen genom den ukrainske stjärnan Andrey Yarmolenko.

I andra halvlek pressade Gladbach på bra men, snöpligt nog, gjorde nyförvärvet och anfallaren Luuk de Jong självmål för Gladbach vilket innebär troligt uttåg ur CL spelet för det här året. Dem måste utföra en bragd nere i Ukraina.