Trots segern i Champions League är Malmö illa ute

Malmö FF måste åka till Ukraina och få ett bra resultat med sig

Under onsdagskvällen tog Malmö FF en extremt viktig seger mot Shakhtar Donetsk i Champions League och drömmen om en tredjeplats i gruppen som ger spel i Europa League lever vidare. Men det krävs minst en poäng eller en uddamålsförlust i Ukraina.

Malmö FF tjänade inte bara 14 miljoner kronor via segern mot Shakhtar Donetsk, man spelade även den bästa matchen kapten Markus Rosenberg hade varit med om enligt honom själv. Segern innebär att MFF ligger trea i gruppen bakom Paris Saint-Germain och Real Madrid. Tredjeplatsen man för tillfället har ger en åtråvärd Europa League-slutspelsplats i februari.

Malmö har tre poäng, minus tre i målskillnad samtidigt som Shakhtar har noll poäng och minus åtta i målskillnad. Trots övertaget MFF har i nuläget kommer matchen borta mot Shakhtar betyda allt. Om man förlorar med mer en ett mål tvingar MFF ta poäng mot antingen PSG eller Real Madrid eftersom inbördes möten går före målskillnad i Champions League.

”Jäkligt märklig regel”

Regeln gör att Shakhtar i princip kan strunta i att göra sitt främsta i sina två sista matcher om man hör att MFF ligger under mot PSG och Real. Det tycker Rosenberg är konstigt.
– Skulle de vinna med 2–0 mot oss hemma och sedan ser att vi ligger under mot PSG och Real Madrid i de två sista omgångarna kan de skita i sina matcher. Då kan de stå på hur mycket minusmål som helst och är ändå före oss. Jag trodde inte att det var så. Det är synd. Det är en jäkligt märklig regel. Vi har ju fem mål plus på dem nu, sade han enligt Sportbladet.

Med tanke på antalet klara målskillnader MFF missade är man nog inte helt nöjda efter segern trots allt. Nu krävs som sagt ett bra resultat i Ukraina för att slippa ta poäng i sina två sista matcher mot PSG och Real.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply