Tunga smällen för Ramsey – borta 10 matcher

bet365

Aaron Ramsey kan missa upp till en och en halv månads spel

När Arsenal tog en extremt nödvändig seger mot Bayern München var de flesta rubriker i England positiva. En negativ nyhet mitt i glädjen är att Aaron Ramsey troligtvis missar tio matchers spel efter sin skada i matchen.

Det har varit positiva vibbar i Arsenal-lägret de senaste veckorna då man både har slagit Manchester United med 3-0 och Watford med 3-0 samtidigt som Alexis Sanchez har säkrat sin framtid i klubben. Den absoluta höjdpunkten kanske ändå var när man slog Bayern München i tisdags med 2-0, en seger som kan rädda deras fiaskoartade inledning i Champions League.

Vi lärde oss en del saker i samband med Arsenals seger, inte minst att Arsenal faktiskt kan slå de allra bästa på en bra dag. Men allt är sällan positivt och inte helt obekant för Arsenal handlar det negativa om skador. Man saknar sedan tidigare Tomas Rosicky, Jack Wilshere och Danny Welbeck sedan lång tid tillbaka och nu får man räkna in ett nytt namn på skadelistan: Aaron Ramsey.

Bristning i högerlåret

Efter en dryg timmes spel mot Bayern München föll Ramsey ihop efter en intensiv press mot David Alaba. Han kunde inte fortsätta matchen och frågan var bara hur dyster diagnosen skulle bli. Nu uppger Independent att walesaren kommer bli borta i en och en halv månad vilket innebär att han missar tio matcher.

Arsené Wenger uttryckte sig till ESPN efter matchen hur ledsen Ramsey var efter matchen.
– Han är väldigt nere eftersom han berättade att lårskadan var en ganska svår sådan. Han är borta från spel framöver.

Matcher som Ramsey definitivt missar är Bayern München borta, hemmaderbyt mot Tottenham, åttondelsfinalen i ligacupen mot Sheffield Wednesday och han kan möjligtvis också missa den sista gruppspelsmatchen mot Olympiakos den 5:e december.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365