Rosenberg: ”bästa vinsten vi tagit”

Markus Rosenberg lyrisk efter MFF-vinst

Säger till TV3 efter matchen att kvällens vinst är den bästa som laget tagit då han anser att Sjachtar Donetsk är bättre än Olympiakos som kan slog förra året.

Malmö FF slog under onsdagskvällen Sjachtar Donetsk och matchen store hjälte hette inte helt oväntat Markus Rosenberg. Malmö-sonen stod för matchens enda mål i 17:e minuten och därefter höll man tätt bakom under hela matchen.

– Den här är den bästa vinsten vi har tagit. Sjachtar Donetsk är bättre än Olympiakos, det var nästan PSG– och Real-klass på motståndet, sa Markus Rosenberg till TV3.

Trots att Sjachtar hade överlägset mest i bolleinnehav var det MFF som hade chanserna och förutom Rosenbergs mål hade även Jo Inge Berget ett jätteläge att göra 2-0, Djurdjic brände även en straff i den andra halvleken men trots det lyckades MFF vinna matchen som gav 14 miljoner i prisengar.

Pa Konate spelade fram till första målet och ytterbacken hyllades efter matchen av Rosenberg

– Fantastiskt! Han dribblade förbi alla, sa Rosenberg

Tio minuter in i den andra halvleken fick Malmö straff, Durdjic slog den men motståndarnas målvakt Andrij Pjatov stod ivägen

– Jag skulle ha tagit den, men Nikola var sugen. Han gör mål nästa gång. Det viktigaste var att vi vann, sa Markus Rosenberg generöst.