Tottenham vidare till kvartsfinal – Inters vändning räckte inte

Inför Europa League-returen på Stadio Giuseppe Meazza kom Inter med en förkrossande 3-0 förlust på White Hart Lane. Det krävdes en mirakelräddning för att avancera vidare mot Europa League-bucklan. Tottenham Hotspurs fick klara sig utan lagets stjärnskott Gareth Bale som varit en av de absolut hetaste spelarna i Premier League den här säsongen. Även Lennon och Dembélé fick börja på bänken liksom Alvarez och Ranocchia för Inters del.

Tottenham hade bollinnehavet och hade tämligen enkelt att rulla inom laget men Inters försvar höll tätt och väntade in kontringsmöjligheter vilket visade sig vara väldigt lyckat. Inter fick in bollarna genom Tottenhams försvarslinje flera gånger och första farliga läget resulterade i mål. Jonathan förlängde vidare till Palacio på kanten som hittade Antonio Cassano med ett inlägg som italienaren kunde nicka in.

Inter gav sig inte utan fortsatte att mala på med chanser. Det skulle inte dröja länge till Rodrigo Palacio skulle visa sig på nytt men ribban var ivägen den gången.

Innan halvtidspausen fick Emmanuel Adebayor ett superläge att punktera matchen för ett chockat Tottenham Hotspurs med en chip utan resultat. Ledningen för Inter stog sig och inför andra halvlek behövde Inter göra två mål för att skicka matchen till förlängning.

Gästerna startade andra halvlek precis som i matchstart, vilket gav Inter nya chanser att utöka ledningen och chanserna för ett avancemang.

Rodrigo Palacio skulle skriva in sig i protokollet med kvällens andra mål som gav Inter andrum, matchen livades upp.

Innan kvällens tredje mål som kom på ett självmål av Gallas, kunde Esteban Cambiasso fastställa och skicka Inter vidare till en kvartsfinal med en sensationell vändning men Cambiasso missade och förlängning väntade.

Ytterligare trettio minuter väntade vilket innebar förlängning. Trötta ben och mycket kamp om kvartsfinalplatsen bäddade för en intressant förlängning. I första förlängningskvarten fick Tottenham två rena superlägen genom bl.a William Gallas nick utan resultat. Ingen revansch för Gallas. Däremot skulle Emmanuel Adebayor revanschera sig för missen i första halvlek genom en retur slå in det viktiga bortamålet.

Inter behövde trycka på och i den andra förlängningskvarten fick Ricardo Alvarez trycka dit den totala kvitteringen som innebar 4-4 men 4-1 i matchen. Trots Rickys viktiga mål kunde inte Inter trycka på ytterligare och fick se sig som en förlorare mot Tottenham som får spela vidare i Europa League.