Tottenham sätter press på Arsenal

Efter att Chelsea blev klara för Champions League-spel i lördags efter deras vinst mot Aston Villa så tampas nu Tottenham och Arsenal om den sista platsen som leder till Champions League-spel. Tottenham gästade idag Stoke som i princip har säkrat kontraktet till nästa säsong.

Tottenhams drömmar om Champions League såg ut att grusas redan efter tre minuters spel när Steven N’Zonzi knoppade in en frispark från Charlie Adam och Britannia kokade. Stoke pressade sönder Tottenham under de första minuterna utav matchen och gästerna hade svårt att få igång något vidare spel.

Hemmalaget backade hem och stängde framgångsrikt ytorna för Bale och co som inte kom till några riktigt farliga målchanser, men som en blixt från klar himmel skulle amerikanen Clint Dempsey tända hoppet för Spurs igen när han från ingenting hittade kvitteringen. Parker slog en djupledsboll mot Lennon som en Stoke-försvarare bröt samtidigt som målvakten Begovic hade kommit en bra bit ut från sitt mål, bollen kom turligt till Dempsey som direkt uppfattade att Begovic var långt ute och satte 1-1 i den 20:e minuten.

Annars var den första halvleken stängd där Stoke gjorde det svårt för Tottenham att såga sig igenom, 1-1 i paus.

Andra halvlek började med att Charlie Adam mycket klumpigt drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad redan i den 48:e minuten. Spurs hade nu ett gyllende läge att säkra de tre ack så viktiga poängen.

Trots att gästerna var en man mer så såg matchbilden den samma ut som i första halvlek, ett Tottenham som rullade runt utan att komma igenom ett kompakt Stoke som låg rätt i sina försvarspositioner hela tiden. Tottenham-managern Villas-Boas rörde om i grytan och bytte in både Dembélé och Defoe för att satsa ännu mer offensivt och det skulle till slut ge resultat. Efter en märklig situation fann Dempsey bollen i straffområdet och spelade i sidled till Adebayor som i tom bur kunde sätta 1-2 för Spurs i den 82:a minuten.

Det blev ett par nervösa minuter för Tottenham i slutet då man mest sparkade ifrån sig för att få tiden att gå, men man lyckades hålla undan och tog tre välbehövliga poäng mot Stoke på Britannia Stadium.