Kalmar vann rättvist mot AIK

Hemmalaget tog ledningen i den 19 minuter efter misstag från AIK. Söderqvist kommer ren mot Stamatopoulos och mellan bena gör 1-0 till Kalmar.

En frispark från Borges var det farligaste från AIKs sida, som hände i första halvlek där Berisha var tvungen att sträcka ut, då bollen var på väg mot krysset.

AIK pressade på för kvittering genom mycket kantspel och inlägg. Moro som hade inlett mindre bra för AIKs del byttes ut, han tecknade själv för skada. In kom Lundberg och Borges flyttades ner på mittfältet.

AIK skapade de heta chanserna i inledningen av andra. Först Mutumba i ett bra nickläge på bortrestolpen efter ett inlägg av Borges. Senare ett halvt friläge för Igboananike efter att backen i Kalmar missat brytningen. Men ett tamt avslut ledde till att Berisha lätt kunde ta bollen.

Men istället för kvittering kom Kalmar på en av flera kontringar och gjorde 2-0. Denna gång assisterade Söderqvist. Och Jonatan Ring gjorde sitt första allsvenska mål.

AIK satsade allt framåt efter målet och Lorentzon, av alla, fick ett bra läge efter att AIK rullat upp Kalmar men högerbackens chip gick i stolpen.

Satsar man allt framåt, blottar man sig bakåt. Inhopparen McDonald kom i ett friläge mot Stamatopoulos men avvärjde med en benparad.

Men målet skulle komma för AIK. Lorenzon vann tillbaka bollen nere vid hörnflaggan och spelade in den mot inhoppande Lundberg som nickade i stolpen. Men den andra inhopparen Atakora dundrande upp bollen i krysset från nära håll och kampen mot kvittering gick vidare när det endast återstod några minuter.

Kalmar höll undan och tog tre viktiga poäng och hänger på tåget uppe i topp. AIK får vänta på att komma över 10 poäng denna säsong.