Torres hjälte i toppmötet

Det vankades toppmöte på Stamford Bridge när Chelsea gästades av Manchester City på söndagseftermiddagen. En match som slutade 2-1-seger för Chelsea efter att Fernando Torres avgjort sent.

Den första halvleken bjöd precis som hela matchen på ett högt tempo, med mycket närkamper och en hel del målchanser.

Just målchansskapandet var det dock hemmalaget Chelsea som i den första halvleken stod för, med start redan efter några minuter när mittbacken Gary Cahill framspelad av Oscar fick ett fint läge att på volley trycka dit ledningsmålet för Chelsea, avslutet gick dock högt över.

Ett liknande läge skulle Fernando Torres efter knappa halvtimman få, denna gången med Ramires som framspelare. Men med ett avslut som även det gick högt över Citymålvakten Joe Hart. Men en för dagen het Torres skulle ett par minuter senare få sin revansch när han på egen hand sprintade ifrån Gaël Clichy på högerkanten och hittade in till Andre Schürrle som enkelt kunde lägga in 1-0-målet i öppen bur.

Men den stekhete spanjoren var inte nöjd där utan bestämde sig några minuter senare för att rycka sig förbi på den andra kanten och fick till ett avslut som förmodligen fick hela ribbställningen att gunga. Men det blev inget mål mer för Torres och Chelsea som kunde gå till halvtidsvila med en rättvis 1-0-ledning.

Den andra halvleken startade med samma höga tempo, men denna gången med City som det till en början bättre laget och Manchesterlaget skulle också tidigt få betalt när Samir Nasri hittade fram till Sergio Aguero som från ett svårt läge dunkade dit 1-1-målet bakom en chanslös Petr Cech i Chelseamålet.

Matchen fortsatte sedan i ett sprudlande högt tempo, men med något mindre målchanser än i den första halvleken. Matchen skulle dock i den 90:e matchminuten få ett avgörande när ett missförstånd mellan Matija Nastasić och Joe Hart ledde till att en framstormande Fernando Torres kunde hinna upp bollen och lägga in 2-1-målet för Londonlaget i öppet mål. 

Målet blev också matchens sista och Chelsea kliver nu upp på samma poäng (20) som tvåan Liverpool i Premier League-tabellen, ett besviket Manchester City står kvar på sina 16.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply