Villarreal krossade Valencia i derbyt

Ett toppmöte och stekhett derby tog plats på El Madrigal när Villarreal på en fjärdeplats tog emot ett Valencia som inför dagens omgång skuggade tätt bakom.

Tabellplaceringarna speglade kanske inte matchbilden helt men en sevärd match skulle få sitt första av fem mål när Ikechukwu Uche nådde först på ett vänsterinlägg från matchens huvudperson Giovani dos Santos, och stötte in bollen bakom Guaita i den 17: minuten.

Bara sex minuter senare kunde Hernan Perez sätta tvåan och precis efter halvtid fick Giovani dos Santos chansen att sätta trean från straffpunkten. Men Guaita gick åt rätt håll och kunde rädda ut den tama straffen till hörna.

Glädjen över straffräddningen blev dock kortvarig. På den efterförjande hörnan nådde Uche högst och mitt framför Guaita kunda en helt fri dos Santos styra in 3-0.

Valencia fick dock en reducering och en gnutta hopp när Ricardo Costa relativt ostört nickade in en vänsterhörna.

Men Valencia skapade inte några riktigt heta chanser trots att man inte alls var sämre än hemmalaget men Villarreal kunde säkra sin derbyseger när Giovani dos Santos kunde avancera från framåt på Valencias planhalva och strax utanför straffområdet mycket vackert kunde skjuta en skruvande boll rätt upp i nättaket och fastställa segern.

Villarreal befäster i och med segern sin fjärdeplats, medan Valencia trillar ner till en tiondeplats efter dagens förlust.