Topp 10: Städerna med flest topplag i världen

TOPPLISTA: Städerna med flest topplag i världen

LISTA: Städerna med flest lag i högstadivisionerna

Fotbollen väcker känslor över hela världen och i vissa städer finns det flera arenor och lag. Många av världens största och rikaste klubbar kommer från storstäder och det är även vanligt att det finns många klubbar i samma stad. Därutöver så är oftast involverar de största och mest laddade derbyn i världen lag från samma städer. Detsamma gäller när man tar en titt på engelsk fotboll så ser man genast att en sto del av största rivalerna i engelsk fotboll är från samma städer.

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de städer som har flest lag i landets bästa liga. I London finns bland annat Chelsea, Arsenal, Tottenham och i Madrid finns de fyra klubbarna Real MadridAtlético Madrid, Getafe och Rayo Vallecano. Vilken stad tror du har flest lag i den nationella högstadivisionen och finns det något på listan som överraskar dig? 

Vilken stad har flest elitlag?

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor om flera intressanta ämnen. Nedan finner ni ett axplock av listor som blivit uppskattade av våra läsare, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom städerna med flest topplag i världen.

7. Aten – 4 lag

Aten är en av städerna i världen med flest fotbollslag

Aten är en av de äldsta städerna i världen och fotbollsscenen i Grekland är det absolut inget fel på. De mest namnkunniga klubbarna är Olympiacos och Panathinaikos där båda har spelat i både Champions League och Europa League senaste säsongerna.

I Grekland hittar vi även flera svenskar, bland annat Robin OlsenJimmy Durmaz och Andreas Isaksson.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply