Topp 10: Länderna med flest utlandsproffs

bet365

Lista: tio länder med flest fotbollsproffs

Det finns väldigt många duktiga fotbollsspelare i världen. Sverige har några av de men vi hamnar i underkant när det handlar om att ha många spelare på världsnivå. Många undrar vem som är de mest värdefulla vänsterbackarna, andra vem som är världens mest värdefulla defensiva mittfältare samt vilka de centrala mittfältarna med högst marknadspris i världen är. Många vet att de flesta spelare som anses vara bland de bästa i världen kommer från antingen Latinamerika eller Europa. Men vilka länder är egentligen de som har flest spelare utanför landets gränser?

Vilket land har flest utlandsproffs?

Snart kommer vi att avslöja vilka som finns med på topplistan över länder med flest proffs i utlandet. Först vill vi dock rekomendera andra listor på vår hemsida, listor som har blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Nedan finns ett axplock av de mest populära listorna som du gärna får ta en titt på.

10. Senegal

Senegal är ett av länderna med flest utlandsproffs

Antal utlandsproffs: 377

Det första av två afrikanska länder som är med på listan är Senegal. Landet har framför allt många spelare i Premier League, la Liga och Ligue 1 om man ser till de största ligorna i Europa.

Några av de mest kända spelarna är Demba Ba och El Hadji Diouf.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply