Topp 5: Ögonblick vi minns med Jürgen Klopp

bet365

Fem ögonblick vi minns med Jürgen Klopp

Jürgen Klopp är en av fotbollsvärldens populäraste tränare och är känd för sitt karismatiska ledarskap. Han spenderade sju säsonger i Borussia Dortmund där det blev Bundesliga-segrar, vinst i DFB-Pokal och en hedersam Champions League-final där man föll mot ärkerivalen Bayern München. Men i våras beslutade sig 48-åringen för att lämna Dortmund efter en tung säsong på Westfalenstadion, från början var planerna ett sabbatsår utan fotboll, men när det stod klart att Brendan Rodgers skulle få sparken från Liverpool under hösten ryckte Klopp in och tog över skutan. Den tyske tränaren har både sagt och gjort saker som fått omvärlden att reagera (mest i positiv bemärkelse), i den här listan tänker vi därför gå igenom fem ögonblick vi minns med Jürgen Klopp.

Fem bästa stunderna med Jürgen Klopp

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Tio saker du inte visste om Jürgen Klopp, lönerna i Liverpool och Liverpools tio sämsta värvningar genom tiderna. Men först ska vi gå igenom fem stunder vi minns med Jürgen Klopp.

5. ”The normal one”

klopp-ayre

När Jürgen Klopp presenterades av Liverpool under hösten var det många som jämförde honom med José Mourinho, även kallad ”The special one”. Klopp däremot beskrev sig själv på ett helt annorlunda sätt: ”Jag är The normal one – en helt vanlig kille från Schwarzwald, jag kan inte jämföra mig med dessa genier”.

4. Hans målfiranden mot Bayern München

282104CD00000578-0-image-m-26_1430301506354

Jürgen Klopp är känd för sina målfiranden, men det finns få lag han älskar att göra mål på så mycket som mot Bayern München. Den här bilden är ifrån semifinalen i tyska cupen där Borussia Dortmund slog ut Bayern på straffar under hans sista säsong.

3. Mirakelvändningen mot Malaga

Borussia Dortmund - FC Malaga

Champions League säsongen 2012/13 blev en riktig succé för Jürgen KloppBorussia Dortmund. Ett ögonblick vi tydligt minns är kvartsfinalen mot Malaga hemma på Westfalenstadion där tränaren ångar på sina spelare fram till en mirakelvändning i slutminuterna. Från att ligga under med 1-2 vände man till 3-2 vilket innebar vidare avancemang.

2. Spräckte glasögonen

Norwich City v Liverpool - Barclays Premier League - Carrow Road

Ett av hans hittills mest minnesvärda ögonblick i Liverpool är bortasegern mot Norwich City med 4-5. När Adam Lallana avgjorde mötet i den 95:e minuten kunde Jürgen Klopp inte hejda sig. I det vilda firandet lyckades segerskytten ha sönder tränarens glasögon, men det var inte första gången tysken råkade ut för något sådant.

”Det hände när vi vann för första gången mot Bayern München också, då var det Nuri Sahin, idag var det Adam.”

1. Utbrottet mot Napoli

klopp-biro

Det var i en gruppmatch i Champions League hösten 2013 som allt brast för Jürgen Klopp. I en situation där mittbacken Neven Subotic tvingats vänta utanför planen efter ett skadeavbrott tog målvakten Roman Weidenfeller med hands utanför straffområdet och visades ut. Han blev då inte den enda som fick se det röda kortet, Klopp själv blev vansinnig och skällde ut fjärdedomaren efter noter – och fick givetvis lämna gräsmattan på San Paolo-Stadion.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365