Topp 10: Spelare som kan flytta till Kina

Flera spelare kan lämna för Kina de närmaste veckorna

Den kinesiska superligan var den ligan som spenderade mest pengar under januarifönstret. Men deras fönster stänger inte förrän den 26:e februari, vilket betyder att flera spelare fortfarande är aktuella för en flytt till den storsatsande ligan. 

Att som toppspelare i Europa flytta till den kinesiska ligan var för några år sedan knappast ens ett alternativ. Det är därför en intressant utveckling vi fått se de senaste åren, att allt fler av spelarna i de europeiska toppligorna väljer att lämna för den pengastinna ligan. Det kanske bästa exemplet de senaste dagarna är Jackson Martinez, som inte gjort någon succé sedan flytten till Atletico Madrid, men som nyligen skeppades i väg till kinesiska Guangzhou Evergrande för otroliga 32 miljoner pund. Vilket är mer pengar än vad den spanska klubben köpte anfallsstjärnan för.

Vilka står näst på tur?

Transferfönstret i Kina stänger inte förrän den 26:e februari, vilket gör att det fortfarande finns möjligheter för de kinesiska klubbarna att värva spelare. Silly Season Sverige har därför med Squawka som källa tagit fram en lista på spelare som kan lämna för det asiatiska landet innan fönstret stänger. Men innan dess: Ta er gärna en titt på några av våra andra listor. 12 kontraktslösa spelare att värva under våren och Topp 10: Bästa betalda tränarna i världen är två av de färskaste!

10: Radamel Falcao, Chelsea

150926, Fotboll, Premier League Football - Newcastle United v Chelsea - Barclays Premier League - St James' Park - 26/9/15 Chelsea's Radamel Falcao shoots at goal Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY

Ryktas till: Jiangsu Suning

Transfersumma: 20 miljoner pund

Radamel Falcaos karriär sedan flytten från Atletico Madrid har i ärlighetens namn inte präglats av annat än alldeles för höga transfer och lönesummor. Anfallaren var sådär i Monaco, floppade totalt i Manchester United och har haft förtvivlat svårt att få speltid i Chelsea. Bli inte förvånad om colombianen väljer pengarna i Kina om han får chansen.

9: Ezequiel Lavezzi, Paris Saint-Germain

lavezzi_2_4-200x133.jpg

Ryktas till: Shanghai Shenhua 

Transfersumma: Gratis

I hård konkurrens med stjärnor som Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic och Angel Di Maria har det varit svårt för den argentinske landslagsmannen att ta plats i det franska topplagets anfall. Lavezzis kontrakt med klubben går dessutom ut efter den här säsongen och behöver inte kosta de kinesiska klubbarna mer än en hög lönesumma. Troligtvis blir det dock ingen flytt förrän i sommar.

8: Papiss Cissé, Newcastle

000_apaiss_cisse

Ryktas till: Shanghai SIPG 

Transfersumma: 6-8 miljoner pund

Papiss Cissé gjorde omedelbar succé när han kom till Newcastle för några år sedan och bildade tillsammans med Demba Ba ett dödligt anfallspar. Det var ett tag sedan nu dock, och anfallaren har sedan dess visat sig vara en alldeles för begränsad anfallare för att hålla på Premier League-nivå. ”Magpies” saknar dock en självklar försteanfallare, och lär kräva en del pengar för att släppa senegalesen.

7: Cheick Tioté, Newcastle

Cheick Tiote

Ryktas till: Shanghai Shenhua och Beijing Guoan 

Transfersumma: Åtta miljoner pund

Har ryktats flitigt till Kina de senaste veckorna. Har inte haft samma problem som Cissé, men även Tioté har kämpat med att få kontinuerlig speltid i Newcastle den här säsongen. Har enligt uppgifter redan tackat nej till ett erbjudande från Shanghai Shenua.

6: Ronaldinho, free agent

Ronaldinho

Ryktas till: – 

Transfersumma: Gratis

Det är visserligen inte någon kinesisk klubb som visat ett konkret intresse för den forne storstjärnan. Men även om Ronaldinho inte är i närheten av den spelare han en gång var, vet alla att en värvning av Ronaldinho skulle ge ligan en publicitet och uppmärksamhet som få andra spelare skulle lyckas med. Bara det gör förmodligen att många klubbar funderar på att knyta åt sig brassen.

5: Luiz Adriano, AC Milan

 Luiz Adriano, Shakhtar Donetsk

Ryktas till:  Jiangsu Suning 

Transfersumma: Åtta miljoner pund

Luiz Adriano flög tidigare i januari för att skriva på för Jiangsu Suning. Efter några dagar visade det sig dock att övergången skulle spricka på grund av pappersstrul och brassen fick snällt återvända hem till Milano igen. Den kinesiska klubben har dock knappast gett sig och bli inte förvånade om brassen befinner sig i Kina när fönstret stänger den 26:e.

4: Osman Sow, Hearts

160109, Fotboll, FA-Cupen Football Soccer - Heart of Midlothian v Aberdeen - William Hill Scottish FA Cup Fourth Round - Tynecastle - 9/1/16 Heart of Midlothian's Osman Sow (L) in action with Aberdeen's Mark Reynolds Action Images via Reuters / Graham Stuart Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY

Ryktas till: Henan Jianye 

Transfersumma: 1,5 miljoner pund

Den svenske anfallare har gjort succé i den skotska ligan den här säsongen och är Hearts bästa målskytt den här säsongen. Sows kontrakt går dock ut den här säsongen, och enligt uppgifter ska nu en flytt till Henan Jianye vara aktuell för den förre Syrianska-strikern.

3: Emmanuel Eboué, free agent

emmanuel-eboue-arsenal-2008-pre-season_1240746-200x150.jpg

Ryktas till: –

Transfersumma: Gratis

Den förre Arsenal-backen som gjort sig lika känd för sina roliga upptåg utanför planen som sina prestationer på den, är fortfarande klubblös. Skulle vara den perfekta värvningen för de kinesiska klubbarna som inte bara söker bra fotbollsspelare, utan även spelare som skapar publicitet utanför den.

2: Nikica Jelavic, West Ham

162836-everton-nikica-jelavic

Ryktas till: Guangzhou Evergrande

Transfersumma: 3,75 miljoner pund

Kroaten har i hård konkurrens med spelare som Enner Valencia och Andy Caroll haft det svårt att ta plats i ”Hammers” anfall den här säsongen. Nu uppges Guangzhou Evergrande, som nyligen knöt åt sig Jackson Martinez till klubben, vara intresserade av anfallaren.

1: Fernando Torres, AC Milan (Atletico Madrid)

Fernando_Torres_Barcelona_Bildbyran

Ryktas till: Guangzhou Evergrande

Transfersumma: –

Fernando Torres är fortfarande utlånad från AC Milan och längtar förmodligen efter en permanent övergång. En av många spelare som ryktas till Guangzhou Evergrande. Spanjoren skulle där bli lagkamrat med den forne Atletico Madrid-anfallaren Jackson Martinez.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply