Topp 10: PL-klubbarna som spenderat mest de senaste fem säsongerna

Vilket lag i England har köpt mest spelare?

Vilket lag i England har köpt mest spelare? Vilka är de Premier League-klubbar som har spenderat mest pengar på att köpa spelare under de senaste fem åren? Vem har spenderat mest pengar de senaste 5 åren Man City, Man Utd, Chelsea, Arsenal eller Liverpool? Se & Spela på fotboll =>

Premier League klubbarna som spenderat mest de senaste fem säsongerna

Vilket lag har spenderat mest i Premier League?

Vem har spenderat mest på spelare i Premier League? Ja, sedan intåget av ryska oligarker, oljeshejker, ståljättar och andra multimiljardärer som huvudägare till flera av de anrika Premie League-klubbarna så har lagens budgetar för spelarförvärv ökat markant, vilket syns på de höga övergångssummorna och transfersummorna som omsätts inom Premier League vid förvärv av spelare. Ta t.ex. en titt på Dyraste PL-övergångarna på Deadline Day i januari, Januari transferfönstrets tio dyraste värvningar och Sommar transferfönstrets dyraste värvningar för att få en bild av hur övergångssummorna eskalerat under det senaste året. Se & Spela på fotboll =>

Premier League-klubbar som har spenderat mest de senaste 5 åren

Nu har vi gått igenom de Premier League-klubbar som spenderat mest pengar på spelarköp de senaste fem åren. Fyra av största PL-klubbarna har multimiljardärer som huvudägare; Arsenal (Alisher Usmanov), Chelsea (Roman Abramovich), Manchester City (Sheikh Mansour) och QPR (Lakshmi Mittal). Frågan är ifall det är något av dessa klubbar som spenderat mest de senaste fem säsongerna tack vare ägarnas djupa fickor spenderbyxorna?

Nedan hittar du listan över de 10 klubbar som spenderat mest. En del av lagen är mer förutsägbara än andra lag (av uppenbara skäl) och vissa lag blir man lite förvånad över att de ens finns med på denna lista över de lag som spenderat mest. Klicka dig igenom listan och se ifall du blir överraskad. Låt oss veta ifall du blev överraskad över något av lagen som spenderar mest i Premier League! Se & Spela på fotboll =>

Premier League-klubbar som har spenderat mest de senaste 5 åren

10. Sunderland: £5.816 miljoner per säsong

Sunderland som var nära att åka ur Premier League 2013 före Paulo Di Canio kom till klubben ligger på tionde plats över de klubbar som spenderat mest pengar. Efter att Di Canio räddat klubben från nedflyttning blev han permanent tränare i laget men det gick inte precis som han ville och fick lämna klubben.

9. Hull City: £9.585 miljoner per säsong

Laget som under Steve Bruces ledning spelar nu med de största lagen i England och tog sig även till FA Cup-final mot Arsenal men förlorade i finalen mot London-laget.
Hull City har spenderat £9,8 miljoner i snitt under de fem senaste säsongerna vilket placerar de på nionde plats över mest spenderande Premier League-klubbarna de fem senaste åren.

8. Stoke City: £10.875 miljoner per säsong

Stoke City kom upp till Premier League under Tony Pulis ledning till säsongen 2011/2012 och tog sig även till FA Cup-final samma år som man kvalificerade sig för den engelska högstaligan men förlorade mot Manchester City i finalen. Man spelade även i Europa League säsongen 2011/2012 men lyckades inte lämna några avtryck i turneringen. Klubben spenderar i snitt £10,87 miljoner per säsong vilket placerar de på åttonde plats på listan över klubbar i Premier League som spenderat mest under de fem senaste åren.

7. Queens Park Rangers: £14.77 miljoner per säsong

På sjunde plats hittar vi Queens Park Rangers. Klubben spenderar väldigt mycket pengar för att köpa in nya spelare men har inte spelat särskilt bra sen man kom tillbaka till Premier League. Tränare Chris Ramsey har en del att jobba med i London-klubben som ligger näst sist i tabellen. Se & Spela på fotboll =>

6. West Ham United: £16.06 miljoner per säsong

Laget tränas av en av Premier Leagues bästa tränare, Sam Allardyce, har blivit väldigt kritiserad av media men denna säsong har han visat prov på att han är en duktig tränare och leder klubben på ett bra sätt.
Big Sams’ West Ham ligger för närvarande på elfte plats i Premier League med 44 poäng. Klubben spenderar i snitt £16 miljoner per säsong på transfers.

Premier League klubbarna som spenderat mest de senaste fem säsongerna

5. Arsenal: £16.845 miljoner per säsong

Arsenal är en av de fem klubbar som spenderat mest pengar på övergångar under de fem senaste åren. Emirates-klubben är inte kända för att köpa dyra spelare men det man dock gör är att sälja sina toppspelare till ligakonkurrenterna. Om man inte räknar med FA Cup-vinsten förra året har man inte vunnit en titel på åtta år.

Wenger har i snitt spenderat  £16,8 miljoner per säsong de senaste fem åren. Se & Spela på fotboll =>

4. Liverpool: £27.186 miljoner per säsong

Efter att man sålt sin bäste spelare Luis Suárez till FC Barcelona 2014 för £75 miljoner har man mer eller mindre gått samma väg som Tottenham Hotspur när man sålde Gareth Bale till Real Madrid. Inget av lagen har haft speciellt lätt att ersätta sin största spelare och även om det går relativt bra för Liverpool har man en del kvar att bevisa.

3. Manchester United: £56.54 miljoner per säsong

För två år sedan lämnade Manchester Uniteds legendariske tränare Sir Alex Ferguson bänken efter att ha varit i klubben i 25 år. Under sin tid i klubben vann han bland annat 13 Premier League-titlar.

Efter att Sir Alex lämnat klubben valde man att ersätta honom med Evertons David Moyes vars sejour i United inte är bland de bästa i hans karriär. Man slutade på sjunde plats i tabellen och Moyes fick lämna klubben efter säsongen.

Därefter kom Luis van Gaal till klubben och holländaren fick inte heller en särskilt positiv start. Det har dock börjat gå bättre och efter att han köpt in spelare för över £150 miljoner denna säsong har det börjat ordna upp sig. Det är dock inte nyförvärven som har levererat särskilt bra utan det är Luis van Gaal som fått ordning på laget i helhet.

Manchester United har i snitt spenderat £56,45 miljoner över de fem senaste säsongerna vilket placerar de på tredje plats på listan över De Premier League-klubbar som spenderat mest de senaste fem åren. Se & Spela på fotboll =>

2. Chelsea: £56,641 miljoner per säsong

Många har uttalat sig om Roman Abramovich och hans tid i Chelsea Football Club sen han köpt klubben för tolv år sedan. Abramovich har inte bara tillfört ekonomiska muskler utan även skapat en trupp med lagkänsla vilket gett framgångar.

Klubben var inte ekonomiskt stabil före Abramovich köpte upp klubben men nu har man blivit en klubb i världsklass och ligger två på listan över klubbar som spenderat mest de senaste 5 åren.

Chelsea har i snitt spenderat £56,6 miljoner per säsong de senaste fem säsongerna och ligger tvåa på vår lista.

1. Manchester City: £58.41 miljoner per säsong

Vilket lag i England har köpt mest spelare? Till slut har vi nummer ett på listan över mest spenderande klubbar på transfermarknaden under de senaste fem åren. Det är ingen överraskning att Manchester City ligger etta på listan och den som kom med uttrycket ”pengar kan inte köpa lycka” har troligen fått se sig slagen av Citys framfart.

När klubben köptes av oljemiljardärerna hade man redan vunnit Premier League vid två tillfällen.

Manchester City spenderar i snitt £58,41 miljoner per säsong på spelarköp. Det har man i alla fall gjorde under de senaste fem säsongerna, vilket gjort att Manchester City har spenderat mest pengar i Premier League. Se & Spela på fotboll =>

Premier League klubbar som har spenderat mest på spelarköp de senaste 5 åren

Se även:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply