Tidiga mål gav Slovakien tre poäng

Slovakien plockade sin sjunde poäng i VM-kvalets tredje omgång, när man hemma på Štadion Pasienky i Bratislava, besegrade Lettland med 2-1.

Det var den starka inledningen som gav de vitklädda slovakerna tre poäng i kvällens drabbning. Efter bara fem minuter, blåste Danny Desmond Makkelie straff, när Pescara-mittfältaren Vladimir Weiss revs ner i straffområdet. Napoli-stjärnan, Marek Hamšík, gjorde inga misstag och satte säkert matchens första mål.

Hemmalaget var det klart starkare matchen igenom och utökade också sin ledning fyra minuter därpå. Efter att Michal Breznanik rivits ner utanför straffområdet, skulle Marek Sapara skruva in efterföljande frispark som innebar 2-0 för hemmalaget.

Letterna jagade en reducering och bjöd endast på ett par halvchanser. Helt chanslösa var man inte och hade bland annat ett mål strax innan halvtid, som dock, regelrätt, dömdes bort för offside.

Slovakien gick in med en 2-0-ledning i den andra halvleken och skulle i den andra totalt dominera.

Miroslav Stoch, Marek Bakoś och Marek Hamšík var de hetaste anfallarna framåt och hade alla ett gäng mycket farliga målchanser mot Vanins i det lettiska målet, som spikade igen i den andra.

Letterna skulle få in ett reduceringsmål, även det på straff, i slutminuterna. Maris Verpakovskis klev fram från elva meter och chippade iskallt in reduceringen. Trots att gästerna nu hade kontakt, blev det aldrig någon vidare kvitteringsforcering från de vinröd-klädda gästerna och Slovakien vann med siffrorna 2-1 – något som sett till chanserna, kunde ha skrivits till ett större resultat.

Slovakien går om Grekland, i och med deras mållösa match hemma mot Bosnien på fredagskvällen, där Balkan-laget toppar gruppen på samma poäng. I nuläget har Bosnien, Slovakien och Grekland, alla sju poäng. I botten finner man Lettland, Litauen och slutligen Liechtenstein.