Hangeland gav Norge en poäng i Schweiz

Schweiz och Norge har på förhand setts som favoriter till segern i grupp 5 och är det fortfarande. Islands succestart och sena vinst mot Albanien har stört gruppens maktbalans och gjort kvällens sena match till en viktig sådan. Norge behöver nämligen en vinst för att hänga på i grupptoppen.

Schweiz startade matchen bäst genom starka prestationer av Derdiyok och Shaqiri. Norge tog sig dock in i matchen och skapade likt Schweiz ett par vassa lägen. Schweiz var trots Norges press närmast att ta ledningen, då yttern Barnetta nickade i stolpen. Den första halvleken slutade allt jämnt 0-0.

Schweiz började liksom den första halvleken offensivt, men lyckades till en början inte att skapa några riktigt vassa chanser. Det var först med tio minuter kvar av matchen som hemmasupportrarna fick jubla. Inhopparen Mario Gavranovic gav hemmalget ledningen och hopp om en tredje seger. Schweiz fick dock inte jubla särskilt länge, då Norges Brede Hangeland kvitterade två minuter senare på huvudet.

Det blev inga fler mål och matchen slutade 1-1. En poäng tilldelas vardera lag, vilket gör att Schweiz befäster sin position i toppen med ett poäng ner till tvåan Cypern.