Sexigt Tyskland förnedrade Irland

Tyskland hade inga större problem på fredagskvällen, när man spelade en viktig bortamatch mot Irland i Dublin. Efter en jämn inledning tog Tyskland ledningen på Aviva Stadium, när Borussia Dortmund-spelaren Marco Reus höll sig framme och stänkte in ledningsmålet i nättaket efter knappt 32 spelade matchminuter.

Men den lovande tyska mittfältaren skulle visa framfötterna igen innan halvtidsvilan, när Marco Reus sprang in och skickade in bollen förbi en chanslös Westwood med fem minuter kvar av den första halvleken. Om irländarna hade det problematiskt i den första halvleken, så var den andra en ren utklassning.

Nio minuter in i den andra halvleken spelar Thomas Müller in bollen till Miroslav Klose, som dras ner av en irländare och domaren dömde straff. Mesut Özil klev fram, väntade ner målvakte och skickade kyligt in bollen till vänster om burväktaren.

Proppen var ur för gästerna och endast tre minuter senare var et dags igenom för det tyska landslaget att göra mål, när Thomas Müller återigen hittar igenom med en fin passning till Miroslav Klose, som den här gången rundade målvakten Westwood innan han skickade in bollen i det tomma nätet.

Och endast minuter senare var mål nummer fem ett faktum, när Özils chippförsök stoppades av en irländsk försvarare, som dock nickade ner bollen perfekt till Toni Kroos som skickade in bollen snyggt i nätmaskorna. Och Bayern München-mittfältaren skulle få göra mål igen i matchen. ett omotiverat irländskt försvar fick se Toni Kroos dra till strax utanför straffområdet, där avslutet letade sig in till vänster om den chanslöse Westwood.

Irland stack sedan upp på tilläggstid och reducerade genom Andy Keogh, men matchen blåstes av strax därefter och Tyskland vann enkelt med hela 1-6. Tysklands nästa motståndare som är Sverige, har nog en hel del att förbättra om det ska bli några poäng på tisdag i Berlin.