Tårfylld seger i Fergusons avskedsmatch på Old Trafford

Manchester United öppnade matchen starkast och förde spelet så som man hade bestämt det – Sir Alex skulle få ett värdigt avsked. Med de tre anfallare man valde att spela på topp, Welbeck, Chicharito och Van Persie, kom spelet automatiskt uppåt i planen, mot Swanseas mål. Man lyckades skapa många chanser innan det slutligen skulle släppa, bland annat prickade en målsugen Javier Hernandez ribban i matchens femte minut, samt ett par farliga omställningar mot slutet av den första halvleken.

Till slut skulle det dock släppa. I den 39:e matchminuten var han där – Javier ”Chicharito” Hernandez, och snudd på bokstavligt petade in ledningsmålet för sitt Manchester United.

Inför den andra halvleken hade Swansea mycket att förbättra, och United bara att bygga på. Men bortalaget slutade inte kämpa för det. Bara fyra minuter in i den andra halvleken slog han till, Swanseas skyttekung, Michu. Kvitteringen var nu ett faktum när den spanske superanfallaren på volley tryckte in 1-1.

Men inte tänkte Manchester United-spelarna låta Sir Alex lämna Old Trafford utan en seger. Sent in i matchen, rättare sagt i den 87:e matchminuten, så var det Fergusons gamla storköp Rio Ferdinand, som på volley klistrade, dunkade eller rentav hängde upp 2-1 för sitt Manchester United. Och med ett avskedstal från bossen själv som inte lämnade ett öga torrt, lämnade Sir Alex Ferguson Old Trafford, med flaggan hissad och en Premier League-titel rikare.