Manchester City detaljer från Fabinho-värvning

Manchester City detaljer från Fabinho-värvning

Monaco släpper Fabinho till Manchester City

Enligt uppgifter i brittisk press ska Pep Guardiola vara nära sin första värvning i sommar, och detta ingen mindre än Fabinho från AS Monaco.

AS Monacos succé i Champions League har gjort att flera spelare från furstendömsklubben blivit mål för Europas största klubbar. Namn som Kylian MbappéBernardo Silva och Fabinho är endast tre av flertalet spelare som ryktas vara på väg att lämna Monaco under sommarens transferfönster och nu kommer uppgifter om att den sistnämnda spelaren ska vara nära en flytt.

Det är brittiska The Sun som kommer med uppgifter om att Manchester City är nära att värva Fabinho och detta för en summa på närmare 28 miljoner euro. Brasilianaren som både kan spela som mittfältare och ytterback har kontrakt med sin nuvarande klubb till och med sommaren 2021 och förlängde överenskommelsen med Monaco så sent som i höstas.

Även lokalrivalerna Manchester United ska ha visat intresse för Fabinho men nu ser det alltså ut som att City gör klart med spelaren inom kort.

Kan sälja Sergio Agüero

Sen ankomsten till Manchester City sommaren 2012 har Sergio Agüero varit en av lagets viktigaste spelare och stått för många viktiga mål i den ljusblåa tröjan. Argentinaren sköt bland annat ligaguldet till klubben 2012 och har sedan dess bara blivit bättre för var säsong som gått.

Sergio Agüero har alltid haft en cementerad startplats i Manchester Citys elva men efter Pep Guardiolas ankomst har det inte varit lika självklart för spelaren. Guardiola tog över tränarposten i klubben sommaren 2016 och sedan dess har det varit flera turer king spelarens plats i startelvan.

Nu ser Agüeros framtid i klubben ut att vara allt mer osäker och då anfallaren inte vill riskera att tappa en plats i den argentinska VM-truppen kommer han och klubbledningen ha ett möte efter säsongen för att se över situationen.

Agüero har tidigare erkänt att han vill flytta tillbaka till Argentina och Independiente om det inte skulle bli någon fortsättning i Manchester City, något som ser ut att kolla allt närmre och närmre.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply