Swansea fick med sig en poäng från Britannia

På onsdagen tog Stoke emot Swansea på Britannia Stadium i Premier Leagues 26:e omgång. Stoke, som inför matchen låg en poäng bakom Swansea, placerade John Guidetti på bänken.

Och det var hemmafansen som fick jubla först. Klockan hade passerat 16 minuter när Peter Crouch fick fram bollen till Odemwingie, som kom fri och drog till från ett snävt läge. Bollen träffade stolpen och på returen kunde Crouch påpassligt ge hemmalaget ledningen med 1-0. Stoke ryckte upp sitt spel något direkt efter målet och bara tre minuter senare var det Arnautovic tur att dra till. Det hårda långskottet gick dock ganska rakt på målvakten som kunde tippa ut bollen till hörna.

Resultatet 1-0 stod sig när domaren blåste av för halvtidsvila och då kunde vi även konstatera att Swansea, trots sina 67% i bollinnehav, inte lyckats få ett enda avslut på mål.

Swansea skärpte dock till sin avslutsstatistik och bara sju minuter in i det andra halvleken var det kvitterat. Efter en bortnickad hörna fick Swansea in bollen i straffområdet igen och Chico Flores höll sig framme för att nicka in 1-1.

Stoke ville annat och valde i den 67:e minuten att byta in John Guidetti som då bildade anfallspar med Peter Crouch. Tio minuter senare var det dock dags för nästa jättechans för Swansea då Wilfried Bony kom fri i straffområdet efter fint inspel av Dyer. Bony försökte chippa in bollen, men på mållinjen befann sig Ryan Shawcross som kunde rensa iväg bollen.

Klockan tickade upp mot 90 minuter då en dittills relativt osynlig Guidetti fick fram bollen till Crouch. Den sistnämnde tryckte sig fri i straffområdet men föll och Stoke-spelarna pekade på straffpunkten. Domaren friade dock och när han sedan några minuter senare blåste av för fullt tid kunde vi konstatera att matchen slutat 1-1.