Gerrard räddade Liverpool på övertid

Fulham tog emot Liverpool under onsdagskvällen efter att ha spelat oavgjort mot Manchester United senaste omgången och Liverpool kom med en 5-1-kross över Arsenal i ryggen.

Men det var inget som speglade matchen. Varken Fulham eller Liverpool kändes riktigt farliga, och Fulham tog ledningen efter åtta minuter på en riktig plump från Kolo Touré som väldigt olyckligt och helt opressad, snesparkade in bollen bakom en chanslös Mignolet.

Liverpool skulle dock komma igen och med ett stort bollinnehav kom kvitteringen strax innan halvtid när Steven Gerrard stod för en magisk yttersida som ställde Daniel Sturridge fri med Stekelenburg, varpå avslutet gick stolpe in och 1-1 stod sig i halvtid.

Men trots sitt stora bollinnehav var det stundtals uddlöst framåt och jumbon Fulham kunde återigen ta ledningen efter att Martin Skrtel och Jon Flanagan gått på samma inlägg och Kieran Richardson kunde peta in chansen som uppstod.

Liverpool fortsatte att tugga på och i minut 72 kunde man också sätta kvitteringen när Coutinho tog sig in från högerkanten och avslutade med vänster. Skottet tog på Heitingas rygg och smet in vid den bortre stolpen.

När matchuret tickade upp mot 90:e minuten tog sig Daniel Sturridge in i straffområdet och fälldes av Sascha Reither och det var inget svårt beslut för Phil Dowd att blåsa straff för Liverpool.

Upp stegade sedan kapten Steven Gerrard och placerade straffen högt till vänster utan räckhåll för Fulhams inbytte David Stockdale och Liverpools vändning var ett faktum.

Fulham lyckades inte trycka in en kvittering och Liverpool reser hem från London med tre oerhört viktiga poäng i bagaget, som nu gör att man nu bara är fyra poäng bakom serieledande Chelsea.

Fulham har i och med förlusten fyra poäng upp till säker mark med tolv omgångar kvar att spela.