Bayerns nya kross – 5-0 i Hamburg

bet365

Tre av säsongens fyra kvartsfinalmöten i tyska DFB-pokal har slutat med uddamålssegrar – fram till det fjärde och sista mötet, i Hamburg. De regerande mästarna, Bayern München, gästade Imtech Arena och Hamburger SV, i en match som blev en ensidig historia.

Bottenplacerade Hamburger SV har haft en tung form i ligaspelet och skulle det knappast få lättare när Bayern München kom på besök i en kvartsfinal i DFB-pokal. Dominansen var total och matchens första fullträff kom efter 22 minuter. Mario Götze jobbade fram bollen på vänsterkanten innan han serverade en helt ren namne, Mandzukic, som från nära håll satte ett av sina enklare mål i karriären. 

Fyra minuter senare var det dags igen. Denna gång agerade Toni Kroos framspelare, till den brasilianske, hårfagre mittförsvararen, Dante, som skallade in tvåan bakom Rene Adler. Några fler mål i den första halvleken blev det inte, men ett blekt Hamburg skapade inte allt för många kvalitativa målchanser för att rå på giganterna från Bayern, som i den andra i stället kunde dra ifrån. Nio minuter in i den andra stänkte Arjen Robben in 3-0 och med kvarten kvar satte kroaten, Mario Mandzukic, borde fyran och femman när han fullbordades sitt hattrick.

Hamburgs dystra form speglar därmed av sig även i cupspelet, där äventyret nu är över. Bayern München tar sig i semifinalen den 15:e april an skrällaget, FC Kaiserslautern, som efter förlängning bortabesegrade Bayer Leverkusen med uddamålet – 1-0, under onsdagen.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365