bet365

Uppgifter Varberg BoIS: Joakim Persson, stannar han kvar?

Uppgifter Varbergs BoIS FC: Joakim Persson, Stannar han?

VARBERG BoIS. Kontraktet är säkrat – men kommer Joakim Persson, 47, att stanna i Varberg? Mjällby uppges nu vara sugna på att rela in Varberg BoIS manager Joakim Persson.

”Jag vet inte var det kommer ifrån, men jag är kontrakterad av Varberg så det är en icke-fråga” säger Joakim Persson själv.

”Jag hoppas innerligt att han stannar” säger Varbergs mittfältsspelaren Robin Tranberg, 29.

Genom att besegra Öster med 2-1 i den avgörande kvalmatchen på hemmaplan har Varberg fått ett nytt kontrakt för spel i Allsvenskan. Detta var det andra mötet mellan de två lagen; hallänningarna vann också med 2-1. Nästan 3 800 åskådare var på plats för att se matchen.

”Jag är givetvis oerhört glad över att vi löste den här uppgiften, men det är faktiskt mer lättnad än glädje. Vi gjorde egentligen bara det vi ska göra” säger Varbergs manager Joakim Persson efter deras seger.

Inför söndagens kvalomgång rapporterade Fotbollskanalen att Mjällby visar intresse för Joakim Persson som en möjlig ersättare till Andreas Brännström. Blekinge-klubbens tränare uppges vara redo att ta sig an AIK.

Hasse Larsson (Mjällbys sportchef) är en trevlig man och jag utgår från att han har skickat ett grattis-sms till mig nu. Han ringer varje år, så det är lugnt. Det är en god vän till mig, men jag vet inte var det där kommer ifrån. Jag är kontrakterad av Varberg så det är en icke-fråga” säger Joakim Persson angående skriverierna.

”Vi blir starkare och starkare” – Joakim Persson, Varberg BoIS

Joakim Persson kom till Varberg inför säsongen 2018 och är numera manager i klubben. I somras förlängde han sitt kontrakt – det nya avtalet sträcker sig till 2025.

”Jag tycker att vi har kommit halvvägs ungefär. Vi håller oss på en jämn och bra nivå, men vi vill kunna ta ett steg till. Vi fattar så klart också att taket för oss inte är detsamma som för andra klubbar, men vi kan absolut ta några kliv till. Vi lever mycket på vår fysik, attityd och inställning, men vi behöver bli bättre på en del grejer. Vi behöver några spetsspelare till” menar Varbergs manager.

”Den lilla föreningen gick upp från superettan 2019 och har nu spelat i allsvenskan i tre år. Hur stor den bedriften är, enligt Persson?”

”Om någon hade sagt för fem år sedan att Varbergs Bois skulle ha gjort tre säsonger i allsvenskan och vara kvar den fjärde, så tror jag att den personen hade åkt in på det mentala sjukhuset. Men nu är vi där vi är och vi blir starkare och starkare. Det är upp till oss själva att försöka ta nästa steg och etablera oss som ett lag som kan krypa upp mot 40 poäng och distansera oss från botten. Vi jobbar på lugnt och fint och hoppas att föreningen kan växa under många, många år framöver.”

Hur ska Joakim Persson fira?

”Jag ska sätta mig och köra till Helsingborg, ta båten till Helsingör, tåget till Köpenhamn och sova en natt på hotell där. I morgon bitti lyfter jag till Spanien – det blir en ren nöjesresa.”

”Honom får Varberg BoIS hålla hårt i”

Stojan Lukic, den rutinerade målvakten som är 42 år gammal, vill att Joakim Persson ska stanna i klubben.

”Han är jätteviktig. Det är tredje året som vi håller oss kvar i allsvenskan och han är en viktig del i det. Han har fått oss att tro på det här. Vi hade målet att ta 30 poäng – vi tog 31, men det räckte inte för att slippa kval i år. Men vi gjorde det vi skulle – honom får Varberg hålla hårt i! säger Stojan Lukic.

Mittfältaren Robin Tranberg instämmer i detta uttalande.

”Jag hoppas innerligt att han blir kvar. Han betyder mycket för klubben och för mig personligen. Jag känner att jag hela tiden tar steg med honom – han betyder mycket för oss alla” säger Tranberg.

I somras skrev Tranberg under en förlängning av sitt kontrakt med Varberg BoIS som innebär att han kommer att vara kvar i laget till 2025.

”Jag är kvar, jag förlängde i somras och har inga planer på att dra någonstans – om det inte kommer något bud från Kina eller Sydkorea” Säger Robin Tranberg lite skämtsamt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply