Schwarz & Björklund i fotbollens mest brutala slakt av engelsmän

Schwarz & Björklund i fotbollens mest brutala slakt av engelsmän

Stefan Schwarz och Joachim Björklund var inte män som backade från en utmaning, särskilt inte när de representerade Sverige i europeiska mästerskapen 1992. Detta visade sig tydligt i Sveriges match mot England där de kämpade med tänderna och naglarna ända fram till slutsignalen.

Det mest framgångsrika ögonblicket för dem båda var utan tvekan den oförglömliga sommaren 1994 då Sverige vann VM-brons i USA. Mittfältaren Stefan Schwarz har spelat i 69 landskamper och gjorde 6 mål mellan 1990 och 2001. Joachim Björklund, mittfältare, har spelat i 78 landskamper mellan 1991 och 2001 men fick aldrig riktigt bollen in i mål. Missa inte att hålla koll på när VM matcherna i 2022 spelas.

Schwarz och Björklund Spelade Väldigt Aggressivt

Stefan Schwarz är allmänt känd som en av Sveriges mest fysiska spelare i landslagets historia – men Joachim Björklund kommer nära.

EM-matchen 1992 mellan Sverige och England var ett perfekt exempel på vad som kan hända när båda lagen är i rörelse. I en av de brutalaste matcherna i fotbollens historia där Sverige kammar hem en 2-1-seger, med mål av Janne Eriksson och Tomas Brolin.

Schwarz och Björklund var minst sagt hetsiga, de bjöd publiken på några imponerande rörelser. Särskilt Andy Sinton fick ta emot en hård tackling från Björklund som fick honom att flyga – men lyckligtvis fick svensken inget kort för det.

Stefan Schwarz får Gult Kort

Toney Daley fick en liten förhandstitt på hur det skulle vara att tävla mot Sverige när Stefan Schwarz gick in i en duell med dobbarna först. I tacklingen lyckades han även ta ner sin egen lagkamrat. Schwarz fick stanna kvar på planen och fick bara ett gult kort.

Tomas Brolin gjorde avgörande målet i sista minuterna, och det är möjligt att Schwarz och Björklunds skickliga spel stärkte svenskarna tillräckligt för att de skulle kunna gå framåt och vinna.

Stefan Schwarz och Joachim Björklund, två svenska fotbollsspelare, spelade viktiga roller i Sveriges seger mot England i EM 1992. Schwarz var känd för sitt fysiska spel medan Björklund visade upp sina färdigheter. Matchen var jämn men Sverige gjorde två mål av Janne Eriksson och Tomas Brolin för att vinna matchen.

Vill du hålla koll på lite mer modern fotboll? Missa inte då det senaste om VM 2022 i Qatar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply