Nya Uppgifter IFK Göteborg: Lundin och Baxter redo för Blåvitt

IFK Göteborg Tar emot Lundin & Baxter

Nya Uppgifter: IFK Göteborg Lundin och Baxter redo för Blåvitt

IFK Göteborg både förstärker och förändrar sin ledningsgrupp genom att addera Lee Baxter, 46, som ny målvaktstränare och William Lundin, 30, som assisterande tränare. Samtidigt får Hannes Stiller en ny roll inom organisationen.

Den 29 september skrev Expressen att William Lundin, som fram till nu har fyllt både rollen som tränare och sportchef i FC Trollhättan i division 1, var en kandidat till IFK Göteborgs ledningsgrupp. Nu har det bekräftats att han kommer att ansluta till den blåvita organisationen.

”I William får vi en ung och ambitiös tränare som samtidigt har en gedigen föreningsbakgrund. Det ska bli intressant att se honom i vår miljö och tillsammans med de andra ledarna” säger chefstränaren Mikael Stahre.

Lundin har tidigare spelat i klubbens akademi och hans pappa Stefan har tidigare varit huvudtränare för IFK Göteborgs A-lag.

”Det känns oerhört spännande och kul. Jag kan bidra med ett väldigt bra och flexibelt ledarskap som förhoppningsvis leder till att vi vinner så många matcher som möjligt. Och jag kommer att ingå i en redan kompetent stab. Och även socialt är det ett väldigt bra steg, det är nästan så att jag kan promenera till jobbet hemifrån” säger Lundin.

”Känns både spännande och utmanande” – William Lundin, IFK Göteborg

”Hur uppdelningen kommer att se ut är inte helt bestämt ännu, men vi ska ha möten under november och december. Jag blir en del i en stor stab och kommer att göra analyser samt genomföra träningar. Jag har varit huvudtränare i nio år så det blir en omställning att vara assisterande, men det känns både spännande och utmanande att få vara en del i något större.” 

”Vad har du fått för intryck av Mikael Stahre och hans andra assisterande Alexander Tengryd?” 

”Mycket bra. Jag har träffat dem på Kamratgården i dag och jag tror att vi tre kommer att vara ett riktigt bra team”

”Det har varit händelserika år och spännande platser att arbeta på. Inte minst var kombinationen av klubblag och landslag i Sydafrika en utvecklande period. Det blev fyra år där innan jag beslutade mig för att vända hem till Sverige. Möjligheten att återvända till Blåvitt dök upp och då var det inget att tveka på. Det är en storklubb som jag dessutom har koppling till sedan tidigare. Jag ser fram emot att börja arbeta på Kamratgården, som ju ser lite annorlunda ut jämfört med när jag var här senast” säger William Lundin till klubbens hemsida.

Baxter kommer också att arbeta med fasta situationer. Detta är vad Mikael Stahre säger om sina nya kollegor:

”I William får vi en ung och ambitiös tränare som samtidigt har en gedigen föreningsbakgrund. Det ska bli intressant att se honom i vår miljö och tillsammans med de andra ledarna. Lees meritlista både som spelare och målvaktstränare säger mycket om hans kompetens och erfarenheter. Han har arbetat länge utomlands och kommer med intressanta idéer och influenser.”

Hannes Stiller, som tidigare har assisterat Mikael Stahre, kommer nu att ta på sig en mer administrativ roll nästa säsong och bli lagledare; detta är en nyinrättad tjänst.

”Jag är fortfarande starkt knuten till sporten och kommer att ingå i ledarstaben runt herrlaget. Jag kommer givetvis att vara tillgänglig om det behövs ute på planen men fokus blir på saker vid sidan av. Vi vill lyfta allt en nivå till och det känns riktigt bra att kunna göra det i denna roll” säger Stiller till klubbens hemsida.

IFK Göteborg tar emot Lee Baxter & William Lundin

IFK Göteborg har meddelat att Lee Baxter och William Lundin har anslutit sig till sin tränarstab. Lundin, som tidigare har spelat för klubben och hans far Stefan har varit huvudtränare för deras A-lag, ansluter som assisterande tränare, medan Baxter, tidigare spelare och målvaktstränare, ansluter som målvaktstränare. Hannes Stiller får en ny roll inom organisationen. Huvudtränare Mikael Stahre är nöjd med tillskotten och kommenterar att Lundins klubbbakgrund kommer att vara till nytta och att Baxters erfarenhet talar för sig själv.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply