Rapport från Paris: 15 september – Dagen Z

PARIS. Ikväll stegar Malmö FF in på Parc des Princes för att ta sig an Paris Saint-Germain och Zlatan Ibrahimovic. Stämningen i den franska huvudstaden började hetta till redan under måndagen då skåningarna intog uteställena i 9E-kvarteret i de norra delarna av Paris. Malmö-fansen är optimistiska och även om det kommer bli en otroligt svår match ikväll är fansen optimistiska, i alla fall när det kommer till läktarkampen. Malmö har fått drygt 2000 biljetter till bortasektionen efter att man skickat ner ett par representanter.

Efter att ha varit i Paris i cirka 24 timmar känns allting som man tänkt sig. Många går runt med en baguette, en kaffe går på upp emot 100 kronor och svenska och spanska turister samlas runt de största attraktionerna i stan. På väldigt många ställen ser man himmelsblåa tröjor och ikväll kommer Parc des Princes åtminstonde ha ett par tusen sjungande fans på plats.

En regnig måndag byttes mot en väldigt solig tisdag och inför kvällens match är förutsättningarna de bästa. På plats kommer det att finnas 2100 MFF:are som trots att man kommer få det väldigt svårt kommer att sjunga tills matchens sista sekund. Som vi tidigare fått en försmak av kommer Zlatan kommer att ta emot sitt Malmö på arenan där han är kung. Han är väl medveten om Malmös kvalitéer men PSG och den parisiska pressen vet inte mycket om kvällens motståndare. I en lokaltidning skriver man att ”Yo Tun” kommer att spela ytterback och Anton Tinnerholm kommer att spela på mittbacksplaten. där Felipe Carvalho enligt tidningen flyttas ut till högerkanten. Parisierna vet inte heller så mycket om kvällens motståndare. Det är inte många stadsbor som har den mörkblåa tröjan på sig under förmiddagen på matchdagen.

Solen blir allt starkare och starkare och snart kommer fansen börja värma upp inför en av de största matcherna. MFF-arna på plats menar dock att matchen är den största för Zlatan i hans karriär som fotbollsspelare.

MFFs potentiella startelva (5-3-2)

                                      Wiland
Tinnerholm – Arnason – Bengtsson – Carvalho – Yotún
                           Lewicki – Adu – Berget
                           Rosenberg – Djurdic

 

Alexander Ivanovski – på plats i Paris för Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply