David Luiz: ”Markus Rosenberg är en fantastisk spelare”

Malmö FF hade inte mycket att säga till om borta mot den franska jätteklubben PSG. En spelare som dock lyckades med att sätta ett avtryck hos fransmännen var Markus Rosenberg, då han hyllas av den brasilianske mittbacken David Luiz.

Under tisdagskvällen sparkades den årliga men ack så prestigefyllda turneringen Champions League igång, och Malmö FF äntrade tävlingen för andra året i rad. I fjol var det storklubben Juventus som stod på menyn i premiäromgången, och då förlorade man med 2-0. I år skulle man få åka hem med samma resultat, bara att det denna gång var en resa från Paris istället för Turin med Paris Saint-Germain som segrare.

”Han är en fantastisk spelare”

MFF hade det tufft mot PSG, då man inte fick hålla i bollen särskilt länge när man väl hade den. Man hade svårt att få upp bollen till anfallarna, men en utav Malmös två strikers lyckades göra ett rejält avtryck på den brasilianska mittbacksduon Thiago Silva och David LuizMarkus Rosenberg slet precis som vanligt som ett djur på topp i ett försök att leda sitt Malmö till en ny bragd, men denna gång gick det inte riktigt. Luiz hade dock några fina ord att säga om svenskarnas lagkapten.

– Rosenberg är en fantastisk spelare, smart och erfaren. Det är alltid kul att spela mot spelare som honom. Han är en grym kille, säger Luiz till Fotbollskanalen efter matchen.

Rosenberg bjöd Luiz på en för brassen säkert oväntad kamp, då den före detta svenske landslagsmannen utmanade honom i flera fysiska dueller och spelade med stort självförtroende under matchens första halvlek. Under den andra halvleken kom Rosenberg mer ute på kanten och hamnade alltså inte i direkt konflikt med Luiz.

Ny möjlighet till bragd hemma mot Real Madrid

Frågan är om Malmö överhuvudtaget har kapaciteten att skaka om en gigant som Real Madrid, men det är trots allt hemma på Swedbank Stadion som man tar emot den spanska jätteklubben. Den 30:e september spelar man mot den spanska huvudstadsklubben, vilket är en ny chans för Malmö att bärga en historisk vinst, eller poäng för den delen vid ett kryss, och hålla förhoppningen om en tredje plats i gruppen vid liv. Om man kommer trea i sin grupp i Champions League får man en plats i slutspelet i Europa League, vilket även det innebär stora pengar att hämta in för MFF.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply