Svensk 16-åring jagad i Europa

Rafael York drar till sig intresse från England och Tyskland

Han är bara 16 år gammal men har redan slagit sig in i division 2-laget Sandvikens IF:s A-lag. Rafael York har ådragit sig intresse från England, Tyskland och Italien.

Valet många unga, lovande svenska talanger får är att stanna i Sverige och så igenom i Allsvenskan eller bli ungdomsproffs utomlands. Det finns flera lyckade exempel av bägge slagen. För att nämna en från varje kategori har vi Zlatan Ibrahimovic som slog igenom i Sverige och Albin Ekdal tog steget ut som ungdomsproffs i Juventus vilket har lett till en fin karriär.

Den senaste talangen i svensk fotboll som ser ut att få det valet är Rafael York. Den 16-åriga anfallaren har redan slagit sig in i Sandvikens IF:s, ett topplag i division 2, A-trupp och siktar på att ta en ordinarie plats innan säsongen är över. Men redan nu har P99-landslagsmannen fått intresse från Premier League, Bundesliga och Serie A.

Agenten föredrar flytt till Premier League

Enligt sportExpressen finns det intresse från flertalet klubbar utomlands. Bland annat är dessa klubbar från Premier League, Bundesliga och Serie A.
– Det finns ett stort intresse från en handfull klubbar i Europa som följer honom intensivt, bland annat i England, men också i Tyskland och i Italien, säger spelarens agent Michael Kallbäck till Expressen.

The Guardian, en ansedd tidning i England, menar att Southampton är på jakt efter York. Agenten Kallbäck föredrar också en flytt till just England.
– Titta på Modou Barrow som spelade i Varberg och Östersund och sedan helt plötsligt spelar Premier League-fotboll i Swansea. Det kan gå fort, säger han till Expressen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365