Sundsvall borta – wake up, Berhalter!

”Jag trodde faktiskt att det skulle gå. Gregg hade äntligen slutat tro att Nahir kan spela striker och valde att låta honom backa ned och bilda ett centralt mittfältslås tillsammans med Ledgerwood. På så sätt kunde man nu få plats med två stycken renodlade anfallare uppe på topp i form av Schuler och Sundin – var det idag som målen skulle komma? Svaret blev en förnedrande käftsmäll och ett tidigt baklängesmål redan i den tredje matchminuten. Tack för ingenting.”

Det var med dessa deprimerade ord som jag satte mina tankar på pränt, efter Sundsvalls tidiga ledningsmål. Helt ärligt talat så hade jag svårt att vidareutveckla det hela och övervägde faktiskt att nöja mig med det för dagen, men frågan är hur glad chefredaktör Hammarström hade blivit då? Nåväl, för er som missade matchen eller bara vill se mig gråta i textform så bjussar jag på en resumé av allt som gick fel, från a till ö.
För att göra det kort och enkelt gjorde jag upp en lista – detta gick fel:

1. Lallet på bänken igen. Christophe har varit topp fem på planen under nästan varje match som han har fått spela (inhopp lika väl som från start), så varför kan inte Gergg bara fatta att han ska startas? Energin som pumpades in i laget när han bytte av Figueroa under de sista tio (inräknat med tilläggstid) var nog det starkaste och mest offensiva Hammarbylag som jag sett på länge, även om mål saknades. Dessutom var hans inlägg i världsklass och han gav fan i att falla när han fick en tackling på sig. Wake up, Berhalter!

2. Adelstam, bara överlag. Mattias har aldrig varit en av mina favoritspelare och idag underströk han det verkligen. Han är klumpig och tar alldeles för lång tid på sig med bollen. En bra match i fjol imponerar inte på mig! Tur att han bara fanns på planen under sista kvarten…

3. Anfallet. Adelstam gjorde trots allt en bra sak – han tog en förjävla bra löpning efter någon gång i 80:e minuten. Problemet där vara bara att Sundin höll bollen för sig själv just då, även om Mattias friläge var mycket väl synligt. Dessutom hade Schuler svårt att få bollen på mål. Oj vad jag längtar efter en ny anfallare…

Nästa match är mot Varberg hemma, den tionde, klockan 19:00 på Söderstadion. Hoppas ni orkar masa er dit även om Bajen spelar som vi gör. Forza.

Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply