Officiellt: Malmö värvar Rodic

bet365

Svenska mästarna värvar serbisk yttermittfältare

Malmö FF har börjat rusta inför Champions League-kvalet. Efter att ha värvat Kári Árnason så har de svenska mästarna nu gjort klart med Vladimir Rodic.

De regerande svenska mästarna, Malmö FF, gjorde succé förra säsongen när de nådde ända fram till gruppspelsfasen av Champions League efter att ha slagit ut österrikiska Red Bull Salzburg med sammanlagt 4-2 i play-off. Väl där blev lottningen för tuff när skåningarna ställdes mot Atlético Madrid, Juventus och Olympiakos. De lyckades dock ta med sig tre poäng (vinst hemma mot Olympiakos med 2-0) och nyttig erfarenhet inför kommande kval.

Andra värvningen i sommar

Den här säsongen väntar nya kvalmatcher till Champions League – först väntar ett dubbelmöte mot litauiska Zalgiris Vilnius den 15 och 21 juli – och redan nu har Malmö börjat rusta inför utmaningen att ta sig till gruppspel för andra året i rad. Isländske försvararen Kári Árnason värvades från Rotherham i slutet på juni och nu står det klart att även Vladimir Rodic, 21, har skrivit på för klubben.

Trivs bäst som högermittfältare

Rodic är en serbisk yttermittfältare som kan spela på båda kanterna. Han kommer närmast från klubben FK Rad i hemlandet, där han gjorde fem mål och fyra assist på 51 framträdanden, och har skrivit på ett kontrakt med MFF som sträcker sig till 2018. Han kommer få tröja nummer 20 och ansluter till träningen måndagen den 13 juli. Så här uttalade sig 21-åringen på Malmö FF:s officiella hemsida efter att övergången fullbordats:

– Jag har hört många bra saker om Malmö FF och är väldigt exalterad och motiverad att bli en del av laget. Detta blir ett nytt kapitel i mitt liv som jag ser fram emot väldigt mycket. Som fotbollsspelare är jag snabb och teknisk. Jag har spelat som högermittfältare i mer eller mindre hela mitt liv men kan även spela ute till vänster.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply