Matchen mellan Malmö FF och Paris Saint-Germain blir bok

Zlatan Ibrahimovics återkomst till Malmö blir bok

Fotografen Lars Dareberg kommer att göra en fotobok med de bästa bilderna från när Zlatan Ibrahimovic återvänder till Malmö för att möta sin barndomsklubb, Malmö FF.

Malmö FF framgångar under de senaste åren går inte att missa. Laget tog SM-guld både 2013 och 2014 och lyckades även kvalificera sig till gruppspelet i UEFA Champions League. Denna säsong blev man lottade mot Zlatan IbrahimovicParis Saint-Germain och den 25 november möts de båda lagen på Swedbank Stadion, eller Malmo New Stadium som den officiellt heter i Europasammanhang.

Matchen mellan Malmö FF och Paris Saint-Germain kommer bli mer än en match. Förutom en fullsatt arena kommer flera tiotusentals invånare i staden att samlas på Stortorget för följa matchen på storbildskärm, något som anordnas av Zlatan själv. Nu kommer det hela även att bli en fotobok. det är fotografen Lars Dareberg som kommer att arkivera hela tillställningen. Dareberg har tidigare gjort boken ”Guld till Guld” om Malmös tidigare framgångar och nu är det dags för honom att börja på nästa projekt.

– Jag fick idén redan när MFF lottades mot Zlatan. Tanken är att dokumentera hela dygnet. Det gjordes en bok om Håkan Hellströms konsert på Ullevi förra året på ungefär samma koncept och jag tänkte att det borde gå att göra på samma sätt här, säger Lars Dareberg.

Han säger även till Sydsvenskan att han först var osäker på om han kunde genomföra det hela rent ekonomiskt, men efter att Zlatan själv betalade storbildstjärnen på Stortorget säger han att det inte var någon tvekan.

Dareberg kommer att samarbeta med tre andra fotografer samt journalisten Mikael Bergstrand som kommer att skriva bokens inledning, därefter kommer det endast vara bilder och foton.

– Det ska inte vara en bok med renodlade fotbollsbilder, utan handla mer om känslorna kring det här dygnet. Den kommer att likna ”Guld till guld” rätt mycket eftersom vi inte kommer att ha tid att göra den så annorlunda. Det blir samma storlek och upplägg, säger Lars Dareberg som har hyrt in två före detta Sydsvenskankollegor, Björn Hellström och Stefan Skogmark, för att utforma boken.

– Styrkan med boken är att den ska finnas till försäljning redan den 7 december. Det är en och en halv vecka efter att matchen spelats. Det är kanske ett dårprojekt för det är ju inte så man gör böcker, men en sådan här bok går ju inte att släppa i maj, säger Lars Dareberg.

 

Källa: Sydsvenskan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply