Officiellt: Patrick Vieira ny tränare i New York City FC

Officiellt: Patrick Vieira lämnar Manchester City för New York City FC

På måndagskvällen skriver Manchester City på sin hemsida att den före detta mittfältaren som under senaste tiden varit ungdomsansvarig i klubben nu tar över ansvaret som huvudtränare för New York City FC.

Efter att ha varit ansvarig för Manchester Citys ungdomslag sen 2011 väljer nu Patrick Vieira att flytta till New York för att ta över tränarjobbet i New York City FC. Fransmannen har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och ansluter till sin nya klubb efter årsskitet. Vieiras lag har tidigare vunnit Premier League International Cup samtidigt som man för tillfället är i toppen av sin grupp i UEFA Youth League.

Patrick Vieira reser till New York på måndagen för att träffa sin nya trupp med bland annat Andrea Pirlo, Frank Lampard och Andrea Pirlo samtidigt som han även ska spendera tid med sportcher Claudio Reyna och målvaktstränaren Rob Vartughian.

Brian Marwood som är Managing Director hos City Football Services kommenterar det hela.

– Patrick är en speciell individ och har en väldigt stor talang. Han är den ultimata ledaren samtidigt som han är den ultimata lagkamraten. Hans tid i Manchester som spelare, i klubbledningen och som ansvarig i ungdomslaget är ett bevis att han luckas med allt han ger sig in på. Jag har ingen tvekan om att han kommer att passa bra in i New York City FC och vi som jobbat med honom i Manchester önskar honom all lycka i sin nya tränarroll.

Huvudpersonen själv säger att han är lättad över beslutet.

– Jag är lättad över att kunna berätta att jag kommer att bli huvudtränare i New York City FC. att få jobba med denna trupp, tillsammans med de övriga i tränarstaben är väldigt spännande. Vi har även bra stöd från fansen, säger han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply