Kasper Hjulmand aktuell som ny tränare i MFF

Åge Hariedes ersättare kan bli dansken Kasper Hjulmand

Malmö FF är mitt uppe i slutspurten av Champions League-gruppspelet och på onsdag väntar Paris Saint-Germain på Swedbandk Stadion. Mitt i uppladdningen har Åge Hareide flitigt ryktats bort och som ersättare har dansken Kasper Hjulmand setts ut.

Det må våra landslagsuppehåll och Malmö FF har inte spelat en tävlingsmatch sedan man hemmaförlorade mot IFK Norrköping i säsongens sista match. Man har dock ett Champions League-gruppspel som ska spelas klart och som uppladdning har man bland annat spelat 0-0 mot U21-landslaget och man har även fått en del positiva besked gällande Nikola Djurdjic.

Mitt i hela säsongsavslutningen har Sveriges näst yngsta lag haft en hel del rykten gällande tränaren Åge Hareides framtid. Det senaste har varit att dansk media har varit väldigt flitiga med att försöka prata till sig Hareide. Man menar att han är väldigt sugen på att bli dansk förbundskapten efter Morten Olsens avgång efter playoff-förlusten mot Sverige. Om detta skulle hända har MFF redan sett ut en ersättare.

Före detta Bundesliga-tränare

Det är främst Fotbollskanalen som uppger att 43-årige Kasper Hjulmand letar efter ett tränarjobb för tillfället. Han bekräftades ha fått sparken av Mainz 04 i september och han har gått arbetslös sedan dess. Men han uppges alltså vara huvudkandidaten att ta över efter Åge Hareide om han blir dansk förbundskapten nästa år.

Hjulmand var en väldigt framgångsrik tränare för FC Nordsjälland när han tog klubben till Champions League 2012 och då fanns en viss Enoch Kofi Adu i Hjulmands lagbygge. Ghananen vill gärna se dansken som ny tränare i MFF.
– Hjulmand har definitivt vad som krävs för att hjälpa oss och lyfta Malmö FF till nästa nivå. Han är relativt ung och jag tror han kan bli en riktigt stor tränare i framtiden.

Hjulmand har tidigare sagt att han är väldigt noggrann med att hans personliga liv och familjelivet ska klicka med hans nästa tränaruppdrag. Därför är det lämpligt att avståndet mellan Malmö och Nordsjälland är runt 30 minuter.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply