Pontus Dahlberg på väg till Watford

Pontus Dahlberg på väg till Watford

Svenske målvakten nära Premier League

IFK Göteborgs målvakt, Pontus Dahlberg, kan vara på väg att göra något som väldigt få svenska målvakter, eller spelare över huvud taget har gjort. Och det är att spela i den engelska högstadivisionen.

Det var långt ifrån en drömsäsong för ”Blåvitt” när man summerar 2017. Efter att stundtals ha varit närmare att åka ut än att nå någon av topplaceringarna, så fick man till slut nöja sig med en 10:e plats av 16 möjliga i Sveriges högsta herrdivision.

Men det var åtminstone någon som framfötterna, och denne någon är målvakten Pontus Dahlberg. Den blott 18-årige keepern gjorde debut redan i år, och jagas nu av flera europeiska klubbar.

Pontus Dahlberg på väg till Watford

Kan bli lagkamrat med ”Foppa”

LÄS: Det tjänar spelarna i IFK Göteborg

En av de klubbar som jagar målvakten är Leipzig. En flytt till den tyska klubben skulle kunna innebära så väl Champions League som att bli lagkamrat med landslagsspelaren Filip Forsberg. På tal om så väl landslag som Champions League så har Dahlberg representerat så väl P15, 17 och 19-landslagen, och har fått intresse från Napoli.

Men blandar även en PL-klubb in sig. Watford, som börjat säsongen lyssnade med en åttondeplats på 15 omgångar, är ute efter en målvakt. Då verkar IFK-målvakten vara ett av namnen, skriver engelska The Guardian.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365