Gustav Engvall lämnar IFK Göteborg för Bristol

Gustav Engvall lämnar IFK Göteborg för Bristol

Slår sig in i engelska Championship

IFK Göteborg har sålt sin anfallare Gustav Engvall till engelska Bristol City på ett treårskontrakt, vilket betyder att den svenske anfallaren kommer att försöka göra sig ett namn i Championship.

IFK Göteborgs unge och vasse anfallare Gustav Engvall har en stadig säsong bakom sig där han har presterat bra resultat. Detta har naturligtvis gjort att han har dragit uppmärksamheten till sig och på transferfönstrets sista dag presenterar Championshipklubben Bristol City värvningen av Gustav Engvall från IFK Göteborg. Den 20årige svenske anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med möjlighet för ytterligare ett år, för en summa som Fotbolldirekt uppskattar landar på ungefär 25 miljoner kronor.

Karriären började i Färjestadens GoIF för Engvall, som kommer från Kalmar i södra Sverige, innan han 2012 lämnade för IFK Göteborg. Sin debut fick han göra med IFK vid 17 års ålder och har samlat ihop till totalt 16 gjorda mål på 64 matcher.

– Jag är glad över att vi har kunnat få Gustav hit till Ashton Gate, sade huvudtränare Lee Johnson.

– Detta är en annan stor transfer för oss och det har krävts mycket hårt jobb för många människor. Han är en svensk landslagsman som har excellent avslutningsförmåga. Jag är helt säker på att han kommer att anpassa sig snabbt till farten och tempot i Championship och när han gör det kommer han bli riktigt farlig, avslutade Johnson.

– Det är alltid tråkigt att bli av med skickliga fotbollsspelare, men vi önskar givetvis Gustav stort lycka till i England och säger välkommen tillbaka en dag, säger sportchefen i IFK, Mats Gren till klubbens hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply