bet365

Farväl Söderstadion, 1966-2013

Söndagen den tjugotredje juni 2013 är en mycket speciell dag för alla Bajen-supportrar. Det var nämligen då den allra sista matchen spelades på Söderstadion, och en epok inom fotbollshistorien lider mot sitt slut.

Det var Ängelholm som var inbjudna till avskedsfesten, och det såg länge ut som att de skulle köra upp ett långfinger mitt framför alla grön-vita supportrars näsor då skåningarna ledde med 1-0. De hängivna supportarna blev mer och mer förtvivlade över att se sitt Hammarby gå mot förlust i den enda matchen man absolut inte får förlora. I början av matchen hörde man kärleken till Söderstadion i de tusentals sjungande supportrarnas röster, men ju längre tiden gick, desto nervösare blev tonerna i ramsorna.

Sedan hände det.

Hammarby gör mål. Det allra sista på Söderstadion. Men vem gjorde det egentligen? Tja, gissa tre gånger – Kennedy Bakircioglü såklart. En av Söderstadions största legender klipper till på en av sina speciella frisparkar, och om du inte kände till innebörden av ordet ”eufori” fick du en tydlig beskrivning från hemmafansen. Fyfan, om man får säga så, vad mäktigt det var. 

Även om matchen var ganska medioker var inramningen av högsta klass. En 57 år lång era är alltså snart över, och Söderstadion ser ljuset i tunneln. Arenan ska rivas, inte ens snubbarna i Café Bärs kunde förhindra det.

Men vi kan nog alla enas om att Hammarby och deras fans kommer fylla den sprillans nya Tele2 Arena med en ny grönvit historia, även om man får bo med en jobbig rumskompis.

Hektor Säll

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply